Ondernemen in crisistijd

De impact van het coronavirus op uw bedrijfscontinuïteit

Het maakt niet uit wat voor onderneming u heeft. Een crisis raakt iedereen. Hoe waarborgt u de bedrijfscontinuïteit tijdens een crisis? Lees hier over de gevolgen voor u, uw medewerkers en uw zakelijke verzekeringen. We delen tips en ervaringen van andere ondernemers hoe zij ondernemen in crisistijd.

Geldfit Zakelijk biedt concrete handvatten omfinanciële zorgen aan te pakken

Heeft u net als veel andere ondernemers zorgen over uw financiële situatie? Op Geldfit Zakelijk kunt u gratis terecht voor hulp. Via een online test krijgt u direct inzicht hoe u er met uw onderneming financieel voor staat. En krijgt u een overzicht waar u terecht kunt voor hulp.

Doe de gratis test op Geldfit Zakelijk
De vragen in de test zijn makkelijk te beantwoorden. U hoeft dus niet uw hele boekhouding erbij te halen. Aan het eind vult u uw postcode in. Daarna ontvangt u meteen tips om mee aan de slag te gaan. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding en een overzicht van welke instanties en regelingen bij u in de buurt passende hulp bieden.
Doe de gratis test op Geldfit Zakelijk
Al ongeveer 15.000 ondernemers gingen u voor
Martin Suithoff, algemeen directeur bij de Nederlandse Schuldhulproute en oprichter van Geldfit.nl, legt uit hoe Geldfit Zakelijk werkt. Waardoor duizenden ondernemers al een aantal concrete handvatten hebben gekregen om financiële zorgen aan te pakken. 

“Het gaat maar om 1 ding: zorgen dat een ondernemer de problemen niet laat oplopen. Want dan komt een faillissement dichtbij en is er vaak schuldbemiddeling nodig” vertelt Martin Suithoff. Dit jaar vulden al ongeveer 200.000 mensen, waarvan ongeveer 15.000 ondernemers de test in. En waarschijnlijk zitten we al op een half miljoen tests voor het einde van het jaar. Zo helpt Geldfit.nl ondernemers met financiële zorgen verder.

Geldfit Zakelijk is een initiatief van Centraal Beheer en MKB Doorgaan.nl
“We hebben in 2020 samen een pilot gedraaid. Na de pilot hadden we de ambitie om het niet bij ons te houden, maar juist landelijke impact te laten krijgen en hebben we dit naar een hoger plan weten te trekken door diverse publieke en private partners samen te brengen. We zijn trots dat we als Centraal Beheer ons steentje kunnen bijdragen aan het behoud van ondernemerschap en werkgelegenheid in Nederland.” vertellen Jack Hommel (directeur Bedrijven Centraal Beheer) en Ralph van Dam (Business Partner Ondernemerschap).

Hulp bij ondernemen in crisistijd

Minigids

Inkomen als het even tegenzit

Omgaan met pieken en dalen. Ondernemen is omgaan met risico’s. U hoopt dat alles goed verloopt, maar de zon schijnt misschien niet altijd. U kunt even zonder opdracht komen te zitten. Of uw klant betaalt uw factuur niet. Lees in onze minigids hoe u uw inkomen op peil houdt. Ook als het tegenzit.

Webinar

Ondernemen in crisistijd: hoe nu verder?

Op 14 april 2020 organiseerden wij een webinar over ondernemerschap in crisistijd. Daarin gingen Ralph van Dam (Centraal Beheer), Jacqueline Zuidweg (MKBDoorgaan.nl), Jeroen Koster (MKBDoorgaan.nl) en Kees de Jong (nlgroeit) in gesprek en gaven ze praktische informatie en tips

Minigids

Online profileren

Juist in deze tijd is het belangrijk dat u online goed aanwezig en vindbaar bent. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf, product of dienst daar gemakkelijk gevonden wordt? In deze minigids staat alles over het online profileren van uw bedrijf.

Minigidsen

Tips van ondernemers in de coronacrisis

Wilt u weten hoe u als ondernemer het beste om kan gaan met het coronavirus? Jorg Ruis, Aranka van der Voorden en Ralph van Dam helpen u met hun tips bij ondernemen in crisistijd. Samen met Centraal Beheer hebben ze in maart 2020 de Q&A 'kansen zien' gepresenteerd via Instagram TV. U kunt de 3 Q&A’s terugkijken op het Instagram account van Jorg en Aranka.

Jorg – Ondernemer en coach

Jorg – Ondernemer en coach

“Je mindset beïnvloedt grotendeels je gedrag. Blijf daarom investeren in jezelf. Neem de juiste mindset de rest van je dag mee in de beslissingen in je werk, je relaties en het leven in het algemeen.” @jorgruis
Aranka – Business coach

Aranka – Business coach

“Het is nu belangrijk om in mogelijkheden te denken. Begin bij je bestaande klanten en daarna kun je nieuwe initiatieven bedenken. Zet eerst je eigen zuurstofmasker op, dan de rest van de wereld helpen.” @aranka.world
Ralph van Dam - Business Partner Ondernemerschap Centraal Beheer

Ralph van Dam - Business Partner Ondernemerschap Centraal Beheer

"Juist in tijden van crisis is het belangrijk om vertrouwen uit te stralen. Communiceer dus pro-actief en duidelijk naar je stakeholders rondom je heen. Laat weten wanneer je kunt betalen of leveren of wanneer juist niet."  @ralphvandam

Informatie over financiële regelingen

Tozo 

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) is een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. De Tozo regeling wordt uitgevoerd door gemeenten.

NOW

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in loonkosten. De regeling ondersteunt werkgevers die geconfronteerd worden met een omzetdaling van ten minste 20% over een aangesloten periode van vier maanden.

Luister onze podcast over HR-vragen

Podcast ondernemen in crisistijd: 7 HR-vragen over de coronacrisis

Walter Lammerse (beleidsadviseur sociale zekerheid bij Centraal Beheer), Ad van Zonneveld (HR beleidsadviseur) en Martine Bolhuis (expert duurzame inzetbaarheid) spreken over de 7 meest gestelde vragen van werkgevers over corona. 

Podcast stressmanagement: Martine Bolhuis en Alfred Boot

Alfred Boot, HR-directeur bij Dura Vermeer en Martine Bolhuis van Centraal Beheer gaan in op het belang van stressmanagement. ‘In het verleden zat mentale fitheid bij Dura Vermeer in de taboesfeer.’

Podcast goed werkgeverschap: Tom van Disseldorp en Tjerk Jansen

Tom van Disseldorp, expert duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer en Tjerk Jansen, HR-directeur bij Atos gaan in deze podcast verder in op goed werkgeverschap. ‘Centraal staan people, planet en profit’.