Zakelijk

Kan uw medewerker zijn levensstandaard behouden?

Zakelijk

Uw medewerker is (tijdelijk) arbeidsongeschikt. Dat is al vervelend genoeg. Maar het heeft ook financiële gevolgen. Voor hem én voor zijn gezin. Kan uw medewerker zijn levensstandaard behouden? En hoe kunt u hem helpen?

18 apr 2018
2 minuten

Een lagere levensstandaard

Lukt het uw medewerker niet om 50% of meer van zijn resterende verdiencapaciteit (het deel dat hij nog wél kan werken) te verdienen? Dan is er een forse inkomensterugval. En daar wordt niemand blij van. Om zoveel mogelijk te besparen houdt uw medewerker de hand op de knip. Maar wat nou als dit niet genoeg is om de hypotheek te kunnen betalen? Of de studie van zijn kinderen? Gelukkig kunt u als werkgever de financiële zorgen bij arbeidsongeschiktheid (deels) wegnemen. Om u te helpen bij een zieke werknemer hebben wij een checklist gemaakt met 7 handige tips. 

De WIA-verzekering biedt financiële zekerheid

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor uw Personeel beschermt u uw medewerkers tot minimaal 70% van het bruto jaarinkomen. Wij geven een garantie tot een maximum inkomen van € 100.000,-. Dat is een fijne gedachte voor uw medewerker. Zo kan hij de tijd nemen om weer beter te worden. Zonder zich zorgen te maken over zijn huis of gezin. Toch loont het om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Want benut uw medewerker zijn restverdiencapaciteit voor minstens 50%? Dan belonen wij dat. En verhogen we het dekkingspercentage van uw medewerker met 5%. Wij vullen het inkomen dan aan tot minimaal 75% van het laatstverdiende loon. Meer werken loont dus altijd.
jongeman aan de telefoon

Bereken het verschil

Wilt u weten hoe u als werkgever het verschil maakt? En hoe u helpt om de levensstandaard van uw zieke medewerker te behouden? Met de WIA-calculator berekent u hoe hoog een inkomen is bij langdurige uitval. Zo ziet u direct wat een WIA-verzekering betekent voor uw arbeidsongeschikte medewerker.