Zakelijke lease

De mobiliteitsoplossing voor uw onderneming

Met zakelijke lease kiest u voor gemak en zekerheid. U least een auto voor een vast bedrag per maand. Zo rijden u en uw medewerkers in een nieuwe auto zonder zorgen over onderhoud en reparatie. Het kost u geen investering waardoor uw kapitaal beschikbaar blijft om te ondernemen.

 • Transparant en duidelijk van offerte tot contract
 • Kosteloze compensatie CO2-uitstoot
 • 2 x verkozen tot beste leasemaatschappij
Ook als u geen klant bent
€199,-
v.a. ex. btw

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Kiest u voor een zakelijke leaseauto, dan profiteert u van vele voordelen. Zo kunt u de euro's die u zou investeren in de aanschaf van een wagenpark nu direct investeren in uw onderneming. U betaalt een vast bedrag per maand en heeft minder administratieve rompslomp. Alle verzekeringen, reparaties en onderhoud zitten bij de prijs in. En de leasemaatschappij regelt alles voor u. U hoeft alleen maar de auto en de accessoires naar uw keuze door te geven. Het enige verschil met kopen is dat u geen eigenaar bent van de leaseauto.

Zakelijke lease met duurzaamheid

Het is belangrijk om verantwoordelijkheid voor het milieu en de CO2-uitstoot als gevolg van mobiliteit te nemen. Mobiliteit beperken is niet altijd een optie, maar de CO2-uitstoot ervan wel. Dat doet onze partner door:
 • Het vergroten van de bewustwording;
 • Het geven van advies over het verlagen van uitstoot;
 • Het compenseren van alle CO2-uitstoot van de leasevloot.

Wat zijn de voordelen van autolease?

 • U hoeft geen groot kapitaal te investeren. Zo blijft het beschikbaar voor uw bedrijfsvoering;
 • Administratieve lastenverlichting;
 • Uitbesteden van technisch onderhoud zoals reparaties, onderhoud en banden ;
 • Eenvoudig te budgetteren omdat alle kosten vooraf bekend zijn. Alleen brandstofkosten komen daar nog bij;
 • Gebruikersgemak. Als leasemaatschappij regelt WagenPlan alles voor u;
 • U en uw berijders zijn volledig verzekerd door de leasemaatschappij;
 • Snel vervangend vervoer geregeld;
 • De uitstekende pechhulp van WagenPlan is bij de prijs in begrepen. U hoeft dit dus niet zelf te regelen.

Leasen of kopen? 

De afweging tussen het leasen of kopen van uw bedrijfswagens is per bedrijf verschillend. De leaseadviseurs van WagenPlan geven u daar graag vrijblijvend advies over. We hebben de belangrijkste verschillen alvast voor u op een rij gezet:
Leasen Kopen
Geen investering eigen geld Grote investering eigen geld
Risico bij leasemaatschappij Risico bij onderneming
Voordeel schaalgrootte Klein(er) of geen voordeel
Minder administratieve lasten Meer druk op eigen administratie
Moderner wagenpark, regelmatig vernieuwd Langer doorrijden in verband met investeringen
Schonere, nieuwe technologie Oudere wagens, meer CO2 uitstoot
Minder investeringsaftrek Meer investeringsaftrek
Minder bedrijfsrisico Meer risico, investering bedrijfskapitaal
Budgetteerbare kosten Meer variabel, onvoorspelbaar

Hoe werkt het

Wij kiezen voor WagenPlan

Sinds 2001 is WagenPlan een innovatieve speler op de leasemarkt. Door de goede samenwerking van de moedermaatschappijen Centraal Beheer en Athlon kunnen ze grootschalig inkopen. Hierdoor kunnen ze zeer goede tarieven bieden. Voor veel bedrijven is wagenparkbeheer te complex om erbij te doen. Daarom biedt Wagenplan iedere klant een directe lijn met een mobiliteits-adviseur. De combinatie van een klein team en de uitstekende service van een groot bedrijf maakt ze uniek. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze voor het derde achtereenvolgende jaar in de prijzen zijn gevallen. Zowel in de categorie berijders als wagenparkbeheerders is WagenPlan 2e geworden.

Veelgestelde vragen over Zakelijke lease

Leasen van een auto is te vergelijken met de huur van een auto. U sluit een contract af met een leasemaatschappij. In deze overeenkomst staat dat de leasemaatschappij gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs een leaseauto aan u beschikbaar stelt. Autolease is zowel geschikt voor zakelijk rijden, privé rijden en ZZP’ers.
Aan de hand van de tankgegevens van de leaseauto’s berekent WagenPlan de CO2-uitstoot. De totale uitstoot wordt na afloop van het kalenderjaar gecompenseerd. Dit doet WagenPlan door te investeren in duurzame energie en energiebesparingsprojecten middels de aankoop van zogenaamde CO2-credits oftewel VER’s (Verified Emission Reductions). Elke credit staat voor het compenseren van een bepaalde hoeveelheid CO2. 
De meest voorkomende vorm is operationeel lease. Bij operationeel autolease wordt uw wagenpark door WagenPlan beheerd. Ze nemen daarnaast de financiering voor hun rekening. U stelt zelf, in samenwerking met de leaseadviseur van WagenPlan, uw ideale pakket samen en betaalt maandelijks een vast bedrag. Bij operationele lease is WagenPlan zowel juridisch als economisch gezien de eigenaar van de auto's.
 • De financiering van de auto
 • Allrisk verzekering met Europa dekking
 • Pechhulp in binnen- en buitenland
 • Volledig onderhoud en reparatie
 • Inzittenden verzekering
De prijs is afhankelijk van het merk van de auto, de gewenste accessoires het aantal kilometers per jaar en de looptijd van uw leasecontract.

    

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. Van professionele en betrouwbare partners. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn.

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook wat voor u:

Zakelijke pechhulp on demand

Pechhulp onderweg zonder abonnement? Heeft u pech met uw bedrijfswagen? Download de app en binnen de kortste keren zijn u of uw medewerker(s) weer onderweg.

Subsidie duurzaam ondernemen

Wilt u met uw bedrijf verduurzamen? Bekijk dan of uw investering in aanmerking komt voor een subsidieregeling. U betaalt alléén bij het toekennen van een subsidie.

SCIOS Scope 10-keuring

Een SCIOS Scope 10-rapport is vaak vereist om uw bedrijfspand te kunnen verzekeren tegen bijvoorbeeld brand. Kies hier een betrouwbare SCIOS-keuring.