SCIOS Scope 10-keuring 

Inspectie van uw elektrische installatie

 • Gratis intakegesprek
 • Duidelijk rapport met praktische adviezen
 • Veiligheid van uw bedrijf staat voorop
Ook als u geen klant bent
€ 460,-
v.a. ex. btw

SCIOS-keuring

Voor uw bedrijfsverzekering is het soms verplicht om uw elektrische installatie regelmatig te laten keuren. Een elektrisch mankement is namelijk vaak de oorzaak van een brand. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 branden bij bedrijven namelijk een elektrische oorzaak heeft. En helaas heeft een brand vaak langdurige gevolgen voor uw pand, product(en) en uw spullen. Zo ligt uw bedrijf voor kortere of langere tijd stil. Met een betrouwbare elektrische installatie maakt u de kans op enorme schade kleiner.
Na het afsluiten van een bedrijfsverzekering heeft u 1 jaar de tijd om uw installatie te laten inspecteren. Daarna iedere 3 of 5 jaar opnieuw. Dat hangt af van uw verzekeringspolis. Zijn er gebreken gevonden? Dan moeten ze binnen 1 jaar (afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij) hersteld worden. Heeft u de SCIOS-keuring niet laten uitvoeren of gebreken niet laten herstellen? Dan is er een (extra) eigen risico bij schade als de elektrische installatie de oorzaak van de brand is.
De elektrakeuring mag alleen worden uitgevoerd door inspectiebedrijven met een SCIOS Scope 10-certificaat. Wij hebben al een onafhankelijk inspectiebedrijf voor u uitgekozen.

Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

SCIOS Scope 10 is de certificeringsregeling voor elektra-inspectiebedrijven. Vakkundige personen keuren dan uw elektrische installatie.
Vaak verandert er iets aan de elektrische installatie of worden er elektrische apparaten toegevoegd. Dit heeft invloed op de installatie.
De prijsindicatie voor een elektra-inspectie SCIOS Scope 10 verschilt per type gebouw. Bijvoorbeeld voor horeca geldt de volgende staffel:
 • tot 500 m2: € 455,-
 • tot 1.500 m2: € 805,-
 • tot 2.500 m2: € 1.205,-
 • tot 4.000 m2: € 1.570,-
 • vanaf 4.000 m2: maatwerk
Voorbeeld staffel garagebedrijven:
 • tot 1.750 m2: € 455,-
 • tot 5.000 m2: € 805,-
 • tot 10.000 m2: € 1.205,-
 • tot 15.000 m2: € 1.570,-
 • vanaf 15.000 m2: maatwerk
De eventuele kosten voor het aanpassen van de installatie zijn daarbij niet meegenomen.
De inspecteur zal deze werkzaamheden altijd met u afstemmen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Houd er ook rekening mee dat er een grote drukte is bij de inspectiebedrijven wegens een tekort aan gediplomeerde inspecteurs. De gemiddelde wachttijd bedraagt momenteel ongeveer 4 maanden.
Een SCIOS Scope 10-rapport is vaak vereist om uw bedrijfspand te kunnen verzekeren tegen bijvoorbeeld brand. Kies in de Ondernemerswinkel een betrouwbaar elektrakeuringsbedrijf.
Binnen 1 werkdag contact

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn. 

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook wat voor u:

SCIOS Scope 12-keuring

De SCIOS Scope 12-keuring is een elektrische inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. De inspecteur kijkt dan naar de brandrisico's en de elektrische veiligheid.

Vanaf € 415,- ex. btw

Business Continuity Plan

Stel, het ergste overkomt u toch. Er breekt brand uit. Hoe gaat uw bedrijf daarna verder? Stel samen met een expert een Business Continuity Plan op zodat uw bedrijf niet stil hoeft te staan na een calamiteit.

Vanaf € 3.950,- ex. btw

Waardebepaling bedrijfspand

De waardebepaling van uw bedrijfspand op afstand uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. Zo heeft u binnen 1 werkdag inzicht in de herbouwwaarde van uw bedrijfspand.

Vanaf € 75,- ex. btw