scios scope 10 keuring
€ 475,-
v.a. ex. btw

SCIOS Scope 10 keuring 

Inspectie van uw gehele elektrische installatie

  • Na 10 werkdagen een duidelijk rapport
  • U voldoet aan de verzekeringsvoorwaarden
  • Uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf
Ook als u geen klant bent.

Een SCIOS Scope 10 keuring, waarom?

Voor uw bedrijfsverzekering is het vaak verplicht om uw elektrische installatie regelmatig te laten keuren. Een elektrisch gebrek is namelijk dikwijls de oorzaak van een brand. Met mogelijk ernstige gevolgen. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Een SCIOS Scope 10 is een inspectie op uw gehele elektrisch materieel  

Tijdens de inspectie controleert een elektra-inspecteur of uw *elektrische installatie veilig is. Deze mag alleen worden uitgevoerd door inspectiebedrijven met een SCIOS Scope 10-certificaat. Wij hebben al een onafhankelijk inspectiebedrijf voor u uitgekozen. Hiervoor werken wij samen met Parkstad Inspecties.

*Met de elektrische installatie bedoelen we alle elektrische onderdelen die in het gebouw gebruikt worden. Van de groepenkast en de wand­contactdozen tot en met de daarop vast aangesloten machines.

Na de inspectie ontvangt u een rapport 

U ontvangt dit rapport na uiterlijk 10 werkdagen via e-mail. Hierin staan onder andere - en indien van toepassing - de zogenoemde afkeurpunten duidelijk vernoemd. U huurt zelf een installateur* in om de gebreken op te lossen. Kleine gebreken kunt u uiteraard zelf oplossen. Zodra alles hersteld is, neemt u weer contact op met Parkstad Inspecties. Soms komen ze langs voor een herkeuring, soms volstaat een foto. Als alles goed is, ontvangt u een SCIOS verklaring via het inspectiebedrijf van SCIOS dat de installatie goedgekeurd is. Overleg met uw verzekeraar of tussenpersoon of u dit rapport en de verklaring moet opsturen.

*Onze partner Parkstad Installaties raadt u aan om een erkende installateur de afkeurpunten op te laten lossen zodat u in 1 keer voldoet aan de gestelde eisen. Voor meer informatie neemt u contact op met Parkstad Installaties. 

Wij kiezen voor Parkstad Inspecties

Parkstad Inspecties is een onafhankelijk adviesbureau voor veilige en duurzame technische installaties. Zij inspecteren de veiligheid van en adviseren over gebouwgebonden elektrische installaties. Met zo’n 50 inspecteurs en adviseurs werken ze voor bedrijven, overheden, instellingen, VvE’s en instituten in heel Nederland.

Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

De NTA 8220 richt zich op brandrisico’s vanuit de elektrische installatie. Dit is de norm die geldt voor het waarborgen van een brandveilige elektrische installatie.
Op uw polis leest u de termijn die uw verzekeraar aanhoudt. Iedere 3 tot 5 jaar is gebruikelijk.
De kosten van een elektrakeuring hangen af van onder meer de branche waarin u actief bent, het gebruik van uw installatie en de grootte van uw bedrijf. 
Tijdens de inspectie moet de spanning van de elektrische installatie af. Samen met de inspecteur bepaalt u het beste moment op de dag. 
Wanneer u alle afkeurpunten heeft opgelost, belt u met Parkstad Inspecties voor een herinspectie. Bij 25 gebreken of meer of bij meetfouten vindt er altijd een herinspectie op locatie plaats. De kosten voor deze herinspectie berekent Parkstad op basis van nacalculatie. 

De afkeurpunten moeten meestal binnen 3 maanden* opgelost zijn door een (erkende) installateur. Lukt dit niet? Geef dit dan door aan uw verzekeraar. Vervolgens vraagt u een herkeuring bij Parkstad aan. Dit kan zowel een schriftelijke als een herkeuring op locatie zijn. De inspecteur moet uw elektrisch materieel namelijk binnen 1 jaar zonder gebreken afmelden in het SCIOS-systeem. Anders vervalt uw keuring en moet u een nieuwe aanvragen. Hiervoor worden dan opnieuw kosten berekend.

*Deze termijn kan per verzekeraar verschillen, dus check uw polis voor de voor u geldende termijn.

Centraal Beheer is de persoonlijke businesspartner van zakelijk Nederland. Wij helpen ondernemers al meer dan 110 jaar. Met verzekeringen, maar ook steeds vaker met vernieuwende diensten, oplossingen en kennis. Waarbij u kunt vertrouwen op de ervaring en deskundigheid van onszelf en onze partners. Een belangrijk doel van ons is om organisaties in Nederland te helpen bij continuïteit en groei van hun bedrijf. Een dienst als SCIOS Scope 10 keuring draagt hieraan bij.
Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Parkstad Inspecties. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Parkstad Inspecties. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Parkstad Inspecties.
Nee, wij krijgen geen inzage in het op te leveren rapport.
Een SCIOS Scope 10 rapport is vaak vereist om uw bedrijfspand te kunnen verzekeren tegen bijvoorbeeld brand. 

Binnen 1 werkdag contact

Misschien ook wat voor u:

compliance management software

SCIOS Scope 12-keuring

De SCIOS Scope 12-keuring is een elektrische inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. De inspecteur kijkt dan naar de brandrisico's en de elektrische veiligheid.

Vanaf € 450,- ex. btw

waardebepaling bedrijfspand

Waardebepaling bedrijfspand

De waardebepaling van uw bedrijfspand op afstand uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. Zo heeft u binnen 1 werkdag inzicht in de herbouwwaarde van uw bedrijfspand.

Vanaf € 75,- ex. btw