test

Luister meer over talent­management en duurzame inzet­baarheid

Inspirerende podcasts

Inspiratie, kennis opdoen, praktische voorbeelden en tips waarmee u direct aan de slag kunt. Luister naar de podcasts met de Open vragen: ‘Hoe kun je drukke medewerkers toch laten bijleren’ en ‘Hoe kan robotisering bijdragen aan werkgeluk’. De podcast 'Business transformatie is mens transformatie' gaat verder in op talentmanagement.

Podcasts over duur­zame inzetbaarheid en talent­management

Deze podcastserie is gemaakt met People Power. Samen met Glenn van der Burg gaan we in gesprek met deelnemers van Open over hun aanpak binnen de organisatie.

'Mensen maken het verschil'

Marieke de Jong, HR directeur van Atlant en Martine Bolhuis over autonomie van cliënten en medewerkers. En de impact daarvan op werkgeluk. Een beeldend gesprek over de vraagstukken en het niet weten’ in deze tijd.

'Hoe verbeter je duurzame inzetbaarheid in een hele sector?'

Duurzame inzetbaarheid verbeteren binnen een organisatie is al een behoorlijke uitdaging. Maar hoe pak je dat aan als werkgeversvereniging WENB voor verschillende sectoren met een enorme diversiteit aan leden? Floor van den Heuvel van werkgeversvereniging WENB en Tom van Disseldorp van Centraal Beheer gaan hierover in gesprek.

Stress op het werk

Zowel jonge als oudere medewerkers kunnen te maken krijgen met stress of een hoge werkdruk. Wat zijn de gevolgen voor mens, organisatie en samenleving? En wat kunt u zelf doen als werkgever of medewerker? Alieke de Vries van Travers en Martine Bolhuis van Centraal Beheer gaan hierover in gesprek met Glenn van de Burg.

'Waarom de medewerkers van Boom B.V. wél in beweging komen voor duurzame inzetbaarheid'

Het werk bij Boom wordt steeds meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zelf aan de slag gaan met hun duurzame inzetbaarheid. De nieuwe dienst Lekker Bezig van Centraal Beheer helpt ze daarbij. Janet de Weerd en Jille Ganzinga delen hun ervaringen.

‘Hoe verleidt Dura Vermeer medewerkers om aan duurzame inzetbaarheid te werken?'

Bij Dura Vermeer verleiden ze collega's voor Duurzame Inzetbaarheid. Hoe kun je als werkgever aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid? Alfred Boot vertelt over de aanpak bij Dura Vermeer. Prof. Dr. Annet de Lange verzorgt de column.

‘Hoe werft het Sectorinstituut Transport en Logistiek 3000 extra vrachtwagenchauffeurs?’

Gabby Delhaas, Manager Instroom van het Sectorinstituut Transport en Logistiek en Tom van Disseldorp van Centraal Beheer Open gaan met Glenn van der Burg in gesprek over de aanpak, het succes en de uitdagingen voor deze sector.

Meer inspiratie over duurzame inzetbaarheid

Bij duurzame inzetbaarheid draait het er natuurlijk om dat mensen gezond en gelukkig kunnen blijven werken, zelfs als ze ouder worden. Het betekent dat mensen blijven leren en groeien in hun werk, zorgen voor hun gezondheid en kunnen omgaan met veranderingen in hun baan.

Werkgevers die dit ondersteunen, helpen hun werknemers om goed te blijven presteren en zich goed te voelen, zelfs naarmate de tijd verstrijkt. Dit is goed voor zowel de werknemers als het bedrijf.

Meer inspiratie over het thema 'duurzame inzetbaarheid' is gebundeld. Op deze pagina vindt u concrete voorbeelden, interessante blogs vanuit werkgeversperspectief, relevante diensten en de mogelijkheid om in contact te komen met onze experts. 

Podcasts voor HR Professionals

Onderstaande podcasts zijn ontwikkeld in samenwerking met BNR Nieuwsradio en drie deelnemers van Open.

'Hoe kan robotisering bijdragen aan werkgeluk?'

Werk verandert door digitalisering. Welke impact heeft dat op medewerkers? Soms doet het pijn, maar het biedt ook kansen.

'Hoe kunt u drukke medewerkers toch laten bijleren?'

Waarom is het belangrijk dat medewerkers tijdens hun werkende leven continu bijleren? Terwijl ze al zo druk zijn met hun normale taken.

'Hoe houdbaar is een flexibele schil als zzp'ers vergrijzen?'

Binnen uw organisatie werken tijdelijke medewerkers. Tijdelijke krachten en zzp’ers. Hoe houdt u deze flexibele schil duurzaam inzetbaar?