Marco Mosman

'Mensen vergeten vaak hoe belangrijk plezier hebben in je werk is'

Hoe blijven medewerkers gezond en ook gemoti­veerd? Adviseur duurzame inzetbaarheid Marco Mosman geeft werk­gevers graag inzicht: “Ik maak mensen graag bewust op een enthousiaste manier.”
20 jan 2022 5 minuten

Gelukkige medewerkers

Enthousiasme en positiviteit: het zijn eigenschappen die van nature bij Marco horen en die in zijn werk vaak goed van pas komen. “Als ik uitstraal dat ik plezier in mijn werk heb, dan merken klanten dat ook.” Ook voor hemzelf is plezier essentieel: “Als ik geen lol meer uit mijn werk haal, dan ga ik na hoe dat komt en wat ik kan veranderen.” Vanuit het oog­punt van duurzame inzetbaarheid zouden werkgevers volgens hem ook meer moeten inzetten op het geluk van hun medewerkers. “Het is belangrijk dat mensen trots zijn om voor jouw bedrijf te werken. Dat bereik je doordat je een mooi product of dienst levert, maar ook door zaken voor je medewerkers goed te regelen, zoals inkomen, pensioen en prettige werktijden. Mensen die blij zijn op hun werk, zullen minder snel uitvallen of op zoek gaan naar een andere baan.”

Bewustwording

Marco’s enthousiasme helpt ook bij het, voor veel ondernemers toch wat droge hoofdstuk verzekeringen. “Veel klanten weten weinig van verzekeren. Ik maak hen graag bewust van de risico’s en wat er mogelijk is. Als je dat op een positieve manier brengt, ontstaat er vaak meteen een goede band.” En als bij zo’n klant dan de ogen opengaan, is de missie geslaagd. Die klant is overigens niet altijd per se de werkgever. “Ik kreeg een keer een HR-medewerkster aan de lijn die me vertelde dat haar werkgever geen interesse had in een goede Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ik heb haar toen gevraagd of zij wel interesse had. Het gaat ten slotte om jouw leven en jouw risico. Een werkgever hoeft niet alle premies te betalen, je kunt als medewerker ook zelf voor een goede verzekering kiezen en die laten inhouden op je brutoloon. Vaak ben je dan al voor een paar euro per maand klaar. Ze heeft haar werkgever weten te overtuigen en er is een WIA-verzekering afgesloten.”

Hij lacht: “Ik vind het mooi dat ik op die manier mensen kan helpen, daar haal ik echt energie uit.”

Bootjes en motoren

Vrijwel net zo belangrijk als plezier in je werk, is plezier naast je werk. Dat weet Marco als geen ander. Als echte levensgenieter trekt hij er met zijn vrouw en 2 dochters graag op uit. Naast zijn huis ligt een bootje aangemeerd waarmee het gezin er zomers graag op uit trekt. Maar dat niet alleen. “We hebben ook een camper en ik heb een motor waar ik graag mee ga toeren.” Om fit en gezond te blijven loopt Marco graag hard. “Ik maak tijdens het lopen echt mijn hoofd leeg,” vertelt hij. Prestaties zijn daarbij voor hem minder belangrijk: “Tijden hou ik niet bij, ik wil vooral lekker fit zijn.” Op dit moment traint hij drie keer in de week met het oog op een marathon volgend jaar. “Eigenlijk lijkt 42 kilometer rennen me niet per se heel erg leuk, maar het is wel iets dat ik een keer gedaan wil hebben. Gewoon, om dat vinkje te kunnen zetten. Ik wil alles uit het leven halen wat erin zit. Misschien doe ik er wel 2!”

Marco Mosman
Ik maak tijdens het lopen echt mijn hoofd leeg. Tijden hou ik niet bij, ik wil vooral lekker fit zijn.
Marco Mosman - inkomensexpert Centraal Beheer

Profiel van Marco 

  • Leeftijd: 55
  • Woonplaats: Zwartsluis
  • Gezin: vrouw en 2 dochters
  • Aantal jaren bij Centraal Beheer: sinds december 2019
Marco is een echte levensgenieter en draagt zijn enthousiasme ook uit in zijn werk. Meer weten over Marco? Bekijk dan zijn persoonlijke video.

Verzekerd van mensenwerk

Langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Zowel voor werkgevers als (ex-)medewerkers. Dan is het fijn om te weten dat er altijd een team van ervaren inkomensexperts voor u klaar staat. Of het nu een korte vraag is, een ingewikkeld HR-vraagstuk of gewoon even sparren. Verzekeren is namelijk altijd mensenwerk. Helemaal als het gaat om arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!

Heeft u vragen?

Onze specialisten zitten elke werkdag voor u klaar om u persoonlijk te woord te staan. Neem gerust contact met ons op. Onze inkomensadviseurs stellen zich graag even aan u voor.
Marco Mosman, inkomensadviseur WIA bij Centraal Beheer
Met de kennis van Marco Mosman
Adviseur inkomensverzekeringen
Ik leg u de WIA graag op een eenvoudige manier uit. Samen kijken we dan naar de risico’s en de oplossingen. Daar worden we blij van en dan kunt u verder met ondernemen.