Bruno Aravena Oviedo, inkomensadviseur arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer

‘Ik geloof dat iedereen wel iets moois heeft, een talent’

Hoe hou je je bedrijf en medewerkers gezond? Bruno Aravena Oviedo is adviseur inkomen en duur­zame inzetbaarheid bij Centraal Beheer. Hij adviseert dagelijks werkgevers op het gebied van inkomens­verzekeringen. ‘Ik vind ondernemers echt stoer volk.’
24 jan 2022 4 minuten

Een ondernemer denkt in kansen

Bruno werkt in de buitendienst en is daarom veel op pad om klanten te bezoeken. Iets dat hem ligt als geen ander. “Ik maak snel een connectie met mensen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in ze. Niet omdat dit vanuit mijn rol moet, maar echt vanuit mezelf.”

Voordat hij op klantbezoek gaat, verdiept Bruno zich altijd goed in het bedrijf. “Ik kijk waar het bedrijf voor staat, wie ze zijn, wie de concurrenten zijn. Als de klant merkt dat ik goed ben voorbereid, ontstaat er vaak meteen een fijne klik.”

De meeste bedrijven in Bruno’s portefeuille variëren van 25 tot 250 medewerkers. “Ik vind ondernemers echt stoer volk,” zegt hij. “Ze beginnen met niets en een paar jaar later hebben ze een volwassen bedrijf en 100 man in dienst. Ik vind dat echt bewon­de­renswaardig.” Het onderwerp verzekeren blijft daarbij vaak wel wat achter. “Een onder­nemer denkt vooral in kansen, die is helemaal niet bezig met verzekeren. Daar moet je ze echt bij helpen.”

Een luisterend oor

Luisteren komt daarbij goed van pas. “Ik geloof dat iedereen wel iets moois heeft, een talent. In een gesprek probeer ik er altijd achter te komen wat dat is. Het zijn meestal dingen die mensen zelf heel normaal vinden, maar vaak helemaal niet zo normaal zijn en juist best bijzonder. Als je daarop doorvraagt, haal je mooie dingen naar boven.” Het maakt het verhaal over verzekeren een stuk persoonlijker en minder droog. “Veel bedrijven doen al heel veel goede dingen, maar ik maak ze nog net een beetje bewuster van de risico’s en hoe het nog beter kan.” Dat gaat niet alleen over de financiële kant, maar ook over duurzame inzetbaarheid. “Ik coach werkgevers hoe ze hun organisatie anders kunnen inrichten, om uitval te voorkomen. Of ik stimuleer ze om zichzelf te ontplooien en te achterhalen waar ze met hun bedrijf naartoe willen. Dat gaat meestal in kleine stapjes, maar levert vaak mooie dingen op.”

Jongensdromen

“Ik geloof heel erg in geven,” zegt Bruno. “Misschien krijg je er ooit iets voor terug, misschien ook niet. Maar ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat helpen en geven echt bij me past.” Zijn coachende karakter past hij ook buiten zijn werk toe. Letterlijk, want Bruno coacht 2 keer per week een team van12-jarige jongens op het voetbalveld van SV Oranje Wit in Dordrecht. Iets waar hij enorm van geniet. “Ik heb vroeger zelf altijd gevoet­bald. Toen mijn zoontje op voetbal ging, kwam al snel de vraag of ik wilde coachen.” Bruno herkent zichzelf in zijn pupillen. “Die jongens hebben allemaal de droom om prof­voetballer te worden. Ik wilde dat vroeger ook.” Toch probeert hij ze niet alleen voetbal skills bij te brengen. “Ik wil ze ook meegeven dat het belangrijk is er voor elkaar te zijn. Het individu is leuk, maar samen ben je veel krachtiger. Als iemand een keer wat minder presteert, vang je ‘m met z’n allen op. Het is echt samen winnen, samen verliezen.” Hij lacht: “Eigenlijk is dat in bedrijven niet anders. Een onderneming is net een voetbal­team. Als je weet waar iedereens talenten liggen, kun je elkaar op waarde schatten en echt als team gaan presteren!”
Bruno Aravena Oviedo, inkomensadviseur arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer

Profiel van Bruno

Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: Dordrecht
Gezin: Vrouw en 4 kinderen
Aantal jaar bij Centraal Beheer: 18

Verzekerd van mensenwerk

Langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Zowel voor werkgevers als (ex-)medewerkers. Dan is het fijn om te weten dat er altijd een team van ervaren inkomensexperts voor u klaar staat. Of het nu een korte vraag is, een ingewikkeld HR-vraagstuk of gewoon even sparren. Verzekeren is namelijk altijd mensenwerk. Helemaal als het gaat om arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!

Heeft u vragen?

Onze specialisten zitten elke werkdag voor u klaar om u persoonlijk te woord te staan. Neem gerust contact met ons op. Onze inkomensadviseurs stellen zich graag even aan u voor.