Christian Klein, inkomensadviseur arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij Centraal Beheer

'Dat ik mensen echt kan helpen, vind ik het leukste aan mijn werk'

Wat moet u als werkgever doen als een medewerker onverhoopt langdurig ziek wordt? Christian Klein is inkomensadviseur bij Centraal Beheer en adviseert MKB-ondernemers over arbeids­ongeschiktheids­verzekeringen.
18 jan 2022 2 minuten

Informeren en adviseren over sociale zekerheid

Al sinds 2006 is Christian werkzaam in de arbeid gerelateerde zorg, waarvan inmiddels drie jaar bij Centraal Beheer. “Arbeids­ongeschiktheid is over het algemeen niet iets dat mensen dagelijks bezighoudt. Dat is mijn uitdaging: om te informeren en adviseren over sociale zekerheid in de breedste zin. Denk bijvoorbeeld aan de WIA.”

Zodra een ondernemer medewerkers in dienst neemt, is er het risico dat een mede­werker langdurig ziek wordt. “Dan komt al snel de vraag: ‘Hoe is hij verzekerd? Wat kan er beter?’ Er is altijd wel iets te optimaliseren.”

Maar niet alleen voor de werkgever is er een risico: ook medewerkers lopen risico als ze ziek worden. “De WIA-loongrens ligt op dit moment op zo'n 67.000 euro. Hier krijg je maximaal 70% van bij langdurige arbeids­ongeschiktheid” vertelt Christian. “Maar wat als jij een ton per jaar verdient? Dan zou je er in inkomen extreem op achteruit gaan en moet je misschien je huis wel uit. Het is belangrijk dat dit goed voor medewerkers geregeld is. Soms betaalt de werkgever zo’n aanvullende verzekering volledig, maar het kan ook zijn dat de medewerker een deel van die premie zelf moet betalen.”

Dozen vol papier

Hoewel Christian van iedere tevreden klant een kick krijgt, springt één case er voor hem bovenuit. Een ondernemer met 3 BV’s zit met een ziekmelding wegens een arbeids­conflict. Ook is de boekhouder plotseling met de noorderzon vertrokken. Wat overblijft is een chaos aan papieren, mappen en dozen vol administratie. “De vrouw van die onder­nemer belde me in totale paniek. Ze vroeg me letterlijk: ‘Help, wat moet ik doen?’ We zijn er toen samen echt stap voor stap doorheen gegaan. Wat was er wel verzekerd, wat niet? Eigenlijk kwam ze met heel veel vragen die ik normaal gesproken niet hoef te beantwoorden, maar op zo’n moment help je een klant gewoon. Als iemand weinig kennis heeft, is het fijn dat je structuur kunt aanbrengen en kan adviseren.”

Ontspannen op de fiets

Naast zijn rol als inkomensadviseur geeft Christian ook advies over duurzame inzet­baar­heid. “Als je zorgt dat je medewerkers meer bewegen en gezonder leven, kun je het verzuimpercentage behoorlijk terugdringen.” Zelf geeft hij daarin graag het goede voorbeeld en trekt regelmatig de bossen in op zijn mountainbike. “Van kinds af aan heb ik al veel gefietst. Ik ben geboren in Velp, dan zit je zo op de Posbank, een prachtig natuur­gebied.” Zijn professionele vaardigheden komen ook tijdens het mountainbiken van pas. “Ik maak voor ik ga fietsen altijd keuzes. Hoe voel ik me? Ga ik voor een route met een hoog risico of liever een wat eenvoudiger parcours? Soms ga ik ook met vrienden, samen fietsen verbindt enorm.” Mountainbiken is voor Christian pure ontspanning: “Het is echt fun. Springen, bochtjes maken, soms vallen en weer opstaan. Ik maak er echt mijn hoofd mee leeg."
Christian Klein, inkomensadviseur arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij Centraal Beheer
Als iemand weinig kennis heeft, is het fijn dat je structuur kunt aanbrengen en kan adviseren
Christian Klein

Profiel van Christian Klein

  • Aantal jaren bij Centraal Beheer: 5, sinds 2018
  • Leeftijd: 44 jaar
  • Woonplaats: Arnhem
  • Gezin: vrouw en 2 kinderen (9 en 5 jaar)
Echt ontspannen doet Christian op zijn mountainbike in de bossen rondom Arnhem. Meer weten over Christian? Bekijk dan zijn persoonlijke video.

Verzekerd van mensenwerk

Langdurig ziekteverzuim of arbeids­ongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Zowel voor werkgevers als (ex-)medewerkers. Dan is het fijn om te weten dat er altijd een team van ervaren inkomensexperts voor u klaar staat. Of het nu een korte vraag is, een ingewikkeld HR-vraagstuk of gewoon even sparren. Verzekeren is namelijk altijd mensenwerk. Helemaal als het gaat om arbeids­ongeschiktheid van uw medewerkers. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!

Heeft u vragen?

Onze specialisten zitten elke werkdag voor u klaar om u persoonlijk te woord te staan. Neem gerust contact met ons op. Onze inkomensadviseurs stellen zich graag even aan u voor.
Christian Klein, inkomensadviseur, zit op een stoel. Hij vertelt u wat eigenrisicodrager zijn kan betekenen.
Met de kennis van Christian Klein
Adviseur Inkomensverzekeringen
Arbeidsongeschiktheid is over het algemeen niet iets dat mensen dagelijks bezighoudt. Dat is mijn uitdaging: om te informeren en adviseren over sociale zekerheid in de breedste zin.