Christian klein, inkomensadviseur, zit op een stoel. Hij vertelt u wat eigenrisicodrager zijn kan betekenen.

Christian Klein

Sinds 2018 werkt Christian Klein als inkomens­adviseur bij Centraal Beheer. Met meer dan 15 jaar ervaring in de arbeid gerelateerde zorg adviseert hij MKB-ondernemers over arbeids­ongeschiktheids­verzekeringen. 

'Mensen helpen vind ik het leukste aan mijn werk'

Langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Zowel voor werkgevers als (ex-)medewerkers. Dan is het fijn om te weten dat er altijd een team van ervaren inkomensexperts voor u klaar staat. Of het nu een korte vraag is, een ingewikkeld HR-vraagstuk of gewoon even sparren. Verzekeren is namelijk altijd mensenwerk. Helemaal als het gaat om arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!
“Arbeidsongeschiktheid is over het algemeen niet iets dat mensen dagelijks bezighoudt. Dat is mijn uitdaging: om te informeren en adviseren over sociale zekerheid in de breedste zin.”
Inkomensadviseur Christian Klein van Centraal Beheer

Ontspannen op de fiets

Naast zijn rol als inkomensadviseur geeft Christian ook advies over duurzame inzet­baar­heid. “Als je zorgt dat je medewerkers meer bewegen en gezonder leven, kun je het verzuimpercentage behoorlijk terugdringen.” Zelf geeft hij daarin graag het goede voorbeeld en trekt regelmatig de bossen in op zijn mountainbike. Zijn professionele vaardigheden komen ook tijdens het mountainbiken van pas. “Ik maak voor ik ga fietsen altijd keuzes. Hoe voel ik me? Ga ik voor een route met een hoog risico of liever een wat eenvoudiger parcours? Soms ga ik ook met vrienden, samen fietsen verbindt enorm.” Mountainbiken is voor Christian pure ontspanning: “Het is echt fun. Springen, bochtjes maken, soms vallen en weer opstaan. Ik maak er echt mijn hoofd mee leeg.” Lees ook het interview met Christian.