Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering voor zzp'ers

De nummer 1 verzekering voor ondernemers

 • Verzekerd tegen schade aan personen, losse spullen en onroerend goed
 • Ook schade gemaakt door een meewerkend familielid, uitzendkracht of stagiair is verzekerd
 • Sluit eenvoudig online af. Liever direct contact? Dan 'Even Apeldoorn bellen'
Specialist Ellen
Vragen? Bel 1 van onze specialisten via (055) 579 8600.
Van 8.00 uur tot 17.30 uur

Wat is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) voor zzp’ers?

Met een AVB voor zzp’ers verzekert u schade die door u wordt veroorzaakt aan anderen tijdens het werk. Denk dan aan schade aan andere mensen, gebouwen of spullen. Het gaat om onbedoelde schade waar u aansprakelijk voor wordt gesteld. U veroorzaakt bijvoorbeeld tijdens een klus een brand in de woning van uw klant. Of u maakt een installatiefout, waardoor er lekkage ontstaat.

Vaak gaat het over meer dan alleen de directe kosten. Raakt de klant gewond door de brand die u heeft veroorzaakt tijdens uw werk? Dan is er sprake van letsel- en gevolgschade waar u aansprakelijk voor bent. Met een AVB verzekert u deze aansprakelijkheidsrisico's. Zo kunt u met een gerust hart ondernemen.

Voor wie is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering handig?

Een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering is handig voor alle ondernemers. Heeft u personeel? Bekijk dan onze aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers met personeel.

Wat is het verschil tussen een zakelijke en privé aansprakelijkheids­verzekering?

Met een privé aansprakelijkheids­verzekering bent u verzekerd als u in het dagelijks leven, per ongeluk, schade aan spullen van een ander veroorzaakt. Of als iemand door u gewond raakt. Bijvoorbeeld als u per ongeluk een vaas omstoot bij een bezoek aan vrienden.

Maar belangrijk, als u per ongeluk een vaas bij uw opdrachtgever omstoot tijdens werktijd, dan is dit niet verzekerd met uw privé aansprakelijkheids­verzekering. Schade aan een ander, of aan spullen van anderen tijdens werktijd verzekert u met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB).

 • 5 jaar op rij de beste zakelijke schadeverzekeraar
 • Direct online geregeld. Uitgebreid verzekerd
 • Uw schade 24/7 gemakkelijk melden

Onze AVB-verzekering past bij uw situatie

Standaard is schade aan spullen, personen of door producten verzekerd. U kunt dit uitbreiden met 2 opties.

Optie: beroeps­aansprakelijkheid

Verzeker schade door beroepsfouten, zoals een verkeerd advies of programmeerfout.

Optie: opzicht (spullen van een ander)

Verzeker schade aan spullen van een ander die u in leent, huurt of bewerkt. Ook bij diefstal.

Illustratie aansprakelijkheid

Wel en niet verzekerd met de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering zzp

Wel verzekerd

 • Dekking in Nederland én in het buitenland (behalve in Amerika en Canada).
 • Schade aan spullen. U let bijvoorbeeld niet goed op en stoot een nieuwe schutting van uw klant om.
 • Schade aan personen. Verwonding of overlijden. Uw klant raakt bijvoorbeeld gewond tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.
 • Productaansprakelijkheid. De dakkapel die u plaatst is niet waterdicht en veroorzaakt lekkage.
 • Schade door een meewerkend familielid, uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger.
 • Schade aan uzelf of uw bedrijf.
 • Schade of kosten die u maakt om uw dienst of product opnieuw te leveren.
 • Schade door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig.
 • Schade waarvoor u niet aansprakelijk bent als werkgever, opdrachtgever of ondernemer.
 • Milieuschade op uw bedrijfslocatie.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers. Met de verzekeringskaart vergelijkt u makkelijk onze AVB met andere aanbieders.

Is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers verplicht?

“Een zakelijke aansprakelijkheids­verzekering is niet wettelijk verplicht voor zzp’ers. Maar een opdrachtgever of klant kan dit wel van u verlangen. Ik raad een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering altijd aan bij de zzp’ers die ik spreek. Zeker als u een risicovol beroep heeft, zoals in de bouw of de juridische sector. Een klein foutje of een arbeidsongeval kan een hoge schadeclaim tot gevolg hebben. Een AVB verzekert dit risico.”

Veelgestelde vragen

De premie voor een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering voor uw eenmanszaak hangt onder andere af van de volgende factoren;  

 • uw bedrijfsactiviteit;
 • uw lidmaatschap bij een branchevereniging of koepelorganisatie. Bent u lid van een vereniging waar wij een overeenkomst mee hebben? Dan krijgt u korting op uw premie;
 • uw bruto jaaromzet.

Wilt u weten hoeveel u met uw beroep precies betaalt? Maak dan eenvoudig een premieberekening.

Met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd als u in het dagelijks leven, per ongeluk, schade aan spullen van een ander veroorzaakt. Of als iemand door u gewond raakt. Met uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering bent u dus niet verzekerd als dit tijdens werktijd gebeurt

Een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) voor zzp’ers is niet hetzelfde als een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) voor zzp’ers. Een BAV dekt financiële schade die ontstaat door een beroepsfout. Bijvoorbeeld als u verkeerd advies geeft. Zulke schade wordt vermogensschade genoemd. Voor onder andere accountants en advocaten is een BAV zelfs wettelijk verplicht. Hier leest u meer over het verschil tussen een bedrijfs- en beroeps­aansprakelijkheids­verzekering.

Wij snappen dat het kiezen van de juiste aansprakelijkheids­verzekering ingewikkeld kan zijn. Wilt u meer informatie? Bel gewoon ‘Even Apeldoorn': (055) 579 8600. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur.  

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dit kan telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen per week op: (055) 579 7777.

De schadebehandelaar beoordeelt de situatie en of u aansprakelijk bent. Bij sommige schades komt onze schade-expert bij u langs. Hij helpt u en beantwoordt uw vragen. Wij regelen de schade namens u. 

Schade melden bij Centraal Beheer is eenvoudig. 

Stap 1: U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden 
Bel (055) 579 7777 of +31 55 579 7777 vanuit het buitenland. 

Stap 2: U heeft persoonlijk contact met onze experts
Bij sommige schades komt 1 van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert. 

Stap 3: Wij betalen de schade
Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening rechtstreeks naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten. Belangrijk: een schademelding kan invloed hebben op uw premie.  

Leuk om te weten: klanten geven ons een 7,9  voor het melden van schade. Dit blijkt uit het Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 2022 uitgevoerd door het Verbond van Verzekeraars.  

Dit zeggen andere zzp’ers over Centraal Beheer

Onze Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering zzp afsluiten

U kunt onze aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers gemakkelijk online afsluiten. Ruim 35.000 ondernemers gingen u voor.
Liever 'Even Apeldoorn bellen'? Dat kan via (055) 579 8600. Wij helpen u graag!