WABM-verzekering (Werkgevers­­­aansprakelijk­­­heids­­verzekering Bestuurders Motorrijtuigen)

Uw medewerkers verzekerd op de weg

  • U heeft altijd rechtstreeks contact met specialisten
  • U betaalt een lage premie
  • U kunt de verzekering per jaar opzeggen
Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering
Veroorzaakt uw medewerker onder werktijd een verkeersongeluk? Dan bent u als werkgever vrijwel altijd aansprakelijk. Met de Verkeersdeelname­verzekering (WABM-verzekering) bent u tegen die aansprakelijkheid verzekerd. En krijgt uw medewerker tijdens werktijd een ongeluk met de eigen auto? Bij de WABM-verzekering maakt het niet uit hoe het ongeluk gebeurt. Met een bedrijfsauto, heftruck, privéauto van de medewerker, fiets. Of terwijl uw medewerker (lopend) onderweg was. Ook dan bent u verzekerd.

De WABM-verzekering vergoedt 2 soorten schade:

  • Zaakschade: de schade aan bijvoorbeeld de auto of fiets van de medewerker.
  • Personenschade: dit is de letselschade en de gevolgen daarvan. Daar zijn veel voorbeelden van. Na een verkeersongeluk kan een medewerker bijvoorbeeld een whiplash krijgen.
De Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Bestuurders Motorrijtuigen (WABM) verzekering geldt voor bijna de hele wereld. De verzekering geldt alleen niet voor Amerika en Canada.

De WABM-verzekering biedt de volgende dekkingen:

Veroorzaakt uw medewerker onder werktijd een verkeersongeluk? Als werkgever bent u dan vrijwel altijd aansprakelijk voor zijn schade. De WA-verzekering vergoedt de schade niet. Onze WABM-verzekering dekt wel de werkgeversaansprakelijkheid.
Deze werkgeversaansprakelijkheidsverzekering is een verstandige keuze als medewerkers regelmatig onderweg zijn met een auto van de zaak. Krijgt uw medewerker tijdens werktijd een ongeluk? En bent u aansprakelijk? Deze verzekering vergoedt zijn schade. De verzekering werkgeversaansprakelijkheid bestuurders motorrijtuigen geldt ook voor fietsers, bromfietsers, motorrijders en wandelaars.
Maakt een medewerker met zijn eigen auto zakelijke ritten? En krijgt hij een auto-ongeluk waarvoor de werkgever aansprakelijk is? De WABM vergoedt zijn schade. Voorbeelden van zakelijke ritten met eigen vervoer: bezoek aan klanten, leveranciers of andere zakelijke relaties. De verzekering geldt niet voor woon-werkverkeer.
Krijgt een medewerker een ongeluk als hij werkmaterieel gebruikt? Bijvoorbeeld met een heftruck, tractor, kraanwagen of graafmachine. De werkgever is bijna altijd aansprakelijk voor de schade van de medewerker. Wij vergoeden de letselschade. Van letselschade zijn veel voorbeelden te noemen. Een whiplash komt heel vaak voor. Denk ook aan: een gebroken been, blind worden of een dwarslaesie. Soms is het letsel tijdelijk. Maar het kan ook blijvend zijn.

Soms bent u niet verzekerd

Bij Centraal Beheer bent u natuurlijk goed verzekerd. Toch is een schade soms niet verzekerd. Bijvoorbeeld:

  • Schade waarbij sprake is van opzet.
  • Schade aan privé-zaken.
  • Glas dat bij het begin van de verzekering al gebroken of gescheurd was.
In onze productvoorwaarden leest u precies wanneer u niet bent verzekerd.

Zo bepalen wij uw premie

U betaalt per medewerker een bedrag. Dit bedrag bepalen we op basis van uw antwoord op 2 vragen:

  • Hoeveel voertuigen worden er binnen uw bedrijf gebruikt?
  • Hoeveel medewerkers heeft u in dienst?

Heeft u meer dan 500 medewerkers? Bel dan (055) 579 8362 voor informatie en een premie op maat.

U kunt schade op ieder moment melden

Onze schadeservice helpt u snel. U bereikt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het telefoonnummer is (055) 579 82 66. U hoort precies wat u het beste kunt doen. Moet er direct hulp ingeschakeld worden? Dan regelen wij dat meteen voor u.
Bel (055) 579 8362