Inkomensbescherming hogere lonen bij arbeidsongeschiktheid

Heeft u medewerkers die meer verdienen dan de WIA-loongrens (€ 71.628,84 per 1 januari 2024)? Bied dan inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid met onze WIA-Excedentverzekering.

Verzeker ook het loon boven de WIA-loongrens met onze WIA-Excedentverzekering

De WIA Metalektro verzekeringen bieden bescherming van het inkomen van uw medewerkers bij arbeidsongeschiktheid tot de WIA-loongrens. Aanvullend op de WIA Metalektro verzekeringen biedt Centraal Beheer de WIA-Excedentverzekering voor medewerkers die meer verdienen dan de WIA-loongrens. U maakt dan geen verschil tussen mensen met een inkomen boven de WIA-loongrens en onder deze loongrens.

Bied uw medewerkers goed werkgeverschap

U biedt met deze verzekering een prima arbeidsvoorwaarde waarmee u voorkomt dat uw medewerkers flink minder inkomen krijgen als zij met de WIA te maken krijgen. Voor de WIA-Excedentverzekering zijn geen speciale afspraken gemaakt met de sociale partners in de Metalektro. U bepaalt dus zelf de dekking en duur van deze Excedentverzekering. En u kunt als werkgever besluiten dat medewerkers meebetalen aan de premie. Zo bespaart u veel kosten. Bekijk dit rekenvoorbeeld om te zien wat deze verzekering voor het inkomen van uw medewerker kan betekenen als uw medewerker (voor een deel) arbeidsongeschikt is.

De WIA-Excedentverzekering afsluiten

De WIA-Excedentverzekering is maatwerk. Daarom wordt u altijd door een expert ondersteund bij het afsluiten van deze verzekering. Maak hier een vrijblijvende afspraak. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Ons telefoonnummer is (055) 579 8198. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 17.30 uur. Of stuur een e-mail naar: wia@centraalbeheer.nl.