Amber oprichter Hans de Penning bestuurt drone

De wereld veroveren met Mobility as a Service

In deze podcast gaat Roelof Hemmen in gesprek met Hans de Penning van Amber en Yorick Tomassen van Centraal Beheer. De onderwerpen: duurzaamheid en ondernemerschap.

Ondernemen 14 jan 2021 30 minuten

Mobility as a Service

Amber is een concept van Mobility as a Service (MaaS); binnen een uur staat er een auto voor je deur als je er eentje nodig hebt. Een elektrische auto welteverstaan. Je zou het een kruising kunnen noemen tussen Uber en Greenwheels. Het is opgericht door studenten met als missie de wereld een beetje mooier maken. En niet te vergeten: de wereld ondertussen veroveren met hun innovatieve concept.

Hans de Penning

Aan het hoofd van het bedrijf staat Hans de Penning. Een twintiger die gedurende zijn studententijd de wereld zag veranderen en die dacht dat het anders kon. Béter. Aan de TU in Eindhoven leerde hij over autotechnologie en realiseerde zich dat het concept waar hij in gelooft eigenlijk nog niet bestond. En dus bedacht hij met een groep medestudenten Amber. Ze doen nu veel leasecontracten, maar met een duidelijke ambitie om ook de particuliere markt in rap tempo te veroveren.
Roelof Hemmen , host van 'Het gezicht achter'

Gasten in deze podcast

Hans de Penning, ceo van Amber & Yorick Tomassen, business partner Mobiliteit bij Centraal Beheer.

Emotie

Yorick Tomassen gelooft heilig in het fenomeen van Mobility as a Service. Het is een vorm van duurzame mobiliteit. En het is schoon en efficiënt. Maar, zegt hij er meteen bij, een auto is emotie en mensen willen daar ook niet zomaar afstand van doen. Zijn eigen gezin is hiervoor illustratief; er moet nog genoeg gebeuren voordat de tweede auto de deur uit gaat. Hans maakt zich overigens geen zorgen om dit sentiment. Het hoort er een beetje bij vindt hij, en hij geeft aan dat zijn doelgroep bovendien groot en veelzijdig genoeg is.

Het zakelijke verhaal van Hans de Penning
‘We faciliteren de klant tot de millimeter’, zegt Hans de Penning in dit interview over Amber. Een uniek softwareprogramma dat De Penning zelf heeft laten ontwikkelen, maakt dit mogelijk. Het is een van de geheimen achter het succes van Amber.