vrouw-kijkt-op-telefoon

“Als je lekker in je vel zit, kun je ook beter je werk doen”.

Het cursusaanbod in Lekker Bezig is heel breed. Vakinhoudelijk, inspirerend of gewoon leuk om te doen. Want niks doen, is stilstaan. Zo vertelt Karina; al 1,5 jaar deelnemer van Lekker Bezig.
13 apr 2021 3 minuten

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid

Door het invullen van de vragenlijst in Lekker Bezig krijg je inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid. Maar wat betekent dat nou precies? De vragen gaan over zaken als gezondheid, werk-privébalans, je functioneren en de toekomst. Best breed. Dat gaat dus echt niet alleen over werk! Daar kwam Karina ook snel achter. Ze werkt op een klantcontactcentrum en heeft inmiddels twee cursussen met succes afgerond. “Zo’n anderhalf jaar geleden kregen we de eerste mailtjes binnen. Er werd uitgelegd wat de bedoeling was en dat je opleidingen kon doen. We werden uitgenodigd om in te loggen in de app en een account aan te maken.”

Er viel meer te halen

En toen ging je direct aan de slag? Karina: “Nee, niet meteen, want ik dacht dat het allemaal werk gerelateerd was. Nou, ik werk al 32 uur dus dat vind ik wel genoeg. Pas later toen ik in de gaten kreeg dat er meer te halen viel, ben ik me erin gaan verdiepen. En toen vond ik het leuk worden.”

Nu stimuleer ik anderen om mee te doen

En wat heeft je over de drempel geholpen? “Als ik heel eerlijk ben, leek het in eerste instantie een beetje droog allemaal. Mijn teamcoach triggerde mij. Hij wees me ook op de andere mogelijkheden, zoals trainingen die je voor je eigen ontwikkeling kan doen. Toen was ik om en werd ik weer de trigger voor andere collega’s. Ik zei, jongens, ga nou kijken, want er is meer te halen!”

Ik kon kiezen uit ruim 1.000 cursussen

Hoe ben je van start gegaan? Karina: “Na het invullen van de vragenlijst kwam er al meteen een leuk aanbod van oplossingen tevoorschijn. Veel breder dan ik van tevoren had gedacht: trainingen met een wandelcoach, mindfullness, hulp voor als je niet lekker in je vel zit. En natuurlijk ook vakgerelateerde opleidingen. Echt van alles. Je kunt opleidingen volgen, een diploma halen. Bovendien wordt het voor je betaald. Wat wil je nog meer?!”

Het is heel simpel: als je lekker in je vel zit, kun je ook beter je werk doen. Echt van toegevoegde waarde
Karina, deelnemer van Lekker Bezig
mensen rond een tafel

Lekker in je vel

Waar heb je zelf voor gekozen? “Ik ben de cursus ‘Positieve psychologie’ en daarna de training ‘Lekker slapen’ gaan doen. De eerste is een soort van omdenken. Dat is een serieuze cursus waarbij ik echt aan de slag moest met casussen, een stevig boek en een flinke bak huiswerk. Maar het was echt heel leuk om te doen! Het is een toevoeging op je privéleven en ik heb er natuurlijk ook nog wat aan op mijn werk in het contact met klanten. Het is heel simpel: als je lekker in je vel zit, kun je ook beter je werk doen. Echt van toegevoegde waarde.”

Ik wil blijven groeien

Heb je verder nog plannen? “Misschien ga ik hierna nog iets met kleuren doen of mindfulness. Dat vind ik echt leuk.”, legt Karina uit. “Er staat zoveel in Lekker Bezig om je te helpen bij je eigen ontwikkeling. Echt de moeite om naar te kijken. Niks doen is stilstaan, zeg ik altijd. Je moet blijven groeien!”