Inkomens­verzekeringen

Ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag, verlof. Deze situaties hebben vaak een inkomensverlies als gevolg. Van uw medewerker. Of van u als ondernemer. Wilt u zich indekken tegen deze financiële risico’s? Héél verstandig. U heeft dan een inkomensverzekering nodig.

Wat is een inkomensverzekering?

Een inkomensverzekering is een verzamelnaam voor alle verzekeringen die medewerkers en ondernemers beschermen tegen de financiële risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De verzekeraar zorgt dat de verzekerde in zulke gevallen alsnog inkomen heeft.

Centraal Beheer biedt u verschillende soorten zakelijke inkomensverzekeringen:

Ondernemer

U bent zelfstandig ondernemer (ZZP) of directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan maakt u géén aanspraak op een uitkering van een werknemersverzekering. Of van de overheid. Het alternatief als u uw inkomen toch wilt verzekeren:

Medewerker

Bent u een werkgever? Dan kunt u het inkomen van uw personeel verzekeren via één van de onderstaande oplossingen. Een hele geruststelling bij ziekte of verlof.

 • Verzuimverzekering

  Bij ziekte moet u maximaal 2 jaar lang het salaris doorbetalen van uw medewerker. Onze verzuimverzekering neemt de kosten van uw wettelijke loonbetalingsverplichting van u over.

 • WIA-verzekering voor medewerkers

  Is uw medewerker langer dan 2 jaar (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt? Dan heeft hij recht op een WGA-uitkering, wat vaak leidt tot een flinke inkomensterugval. Onze WIA-verzekeringen bieden een aanvulling op de WGA-uitkering van het UWV. Uw medewerker behoudt zo 70 tot 80% van zijn bruto jaarinkomen. Meer informatie

 • Bestuurders AOV

  Raakt een van uw bestuurders arbeidsongeschikt? Dan draagt u zelf de uitkering voor uw bestuurder. Beperk het financiële risico van een arbeidsongeschikte bestuurder met de Bestuurders AOV van Centraal Beheer.

 • WGA Uitstapverzekering

  Raakt een medewerker gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijgt hij na 2 jaar een WGA-uitkering van het UWV. Echter: u kunt ook eigenrisicodrager worden en uw risico overdragen aan ons. Deze verzekering vergoedt de WGA-basisuitkering van uw medewerker, begeleidt zijn of haar re-integratie en helpt u bij het voorkomen van toekomstige arbeidsongeschiktheid.

 • Levensloopregeling

  Uw medewerkers sparen via deze regeling voor vervangend inkomen tijdens hun ouderschapsverlof, zorgverlof of sabbatical. (Let op: de levensloopregeling stopt vanaf 1 januari 2022.)

Uw voordelen op een rij

Waarom wilt u uw inkomensverzekering afsluiten bij Centraal Beheer?

 • Direct contact met de verzekeraar
  Duizenden werkgevers en ondernemers gingen u voor.
 • Wij staan al ruim 100 jaar voor u klaar
  en behoren tot de grootste groep verzekeraars van Nederland.
 • Inlooprisico meeverzekerd
  Dekking van maar liefst 5 jaar vóór uw inkomensverzekering.
 • Uw inkomensverzekering opzeggen wanneer u wilt
  U heeft een opzegtermijn van 1 maand.
 • Deskundig advies bij ziekte
  Wij hebben altijd een oplossing die bij uw situatie past.

Tips en inspiratie uit ons magazine

De vitaliteit van uw medewerkers

De vitaliteit van uw medewerkers: 7 tips

Voorkomen is beter dan genezen. Het is dus goed om extra aandacht te geven aan de vitaliteit van uw personeel. Wilt u de kans op langdurig ziekteverzuim verkleinen? De volgende 7 tips helpen u op weg.

5 tips voor meer veiligheid op de werkvloer

5 tips voor meer veiligheid op de werkvloer

Struikelen over een loszittend kleed, nonchalant omgaan met regels of een verouderd werktuig. Een ongeluk op het werk kan zorgen voor een hoop ellende. Gelukkig kunt u met simpele aanpassingen de veiligheid op de werkvloer verbeteren.

Zo belangrijk is hygiene op de werkvloer

Zo belangrijk is hygiëne op de werkvloer

Een schone werkvloer is essentieel voor de gezondheid en productiviteit van uw medewerkers. Weet u hoe het gesteld is met de hygiëne op de werkvloer? Naast handen wassen en standaard maatregelen die medewerkers zelf kunnen nemen, ligt er verantwoordelijkheid bij u als werkgever.

(055) 579 8197

U kunt ons vandaag bereiken tot 17.30 uur

E-mail

Stuur ons een e-mail.

Gebeld worden

Bel mij terug.