Transport en logistiek

Transport- en Logistiekpolis

Voor vervoerders

  • Uw risico’s in kaart en advies over preventie
  • Slimme oplossing bij transportschade
  • Rechtstreeks contact met specialisten
Bent u een vervoerder in de transportsector? Dan weet u dat er veel risico’s zijn. Er kan van alles misgaan met voertuigen, lading en werkmaterieel. Aansprakelijkheid en vervoersrisico’s zijn bij onze Transport- en Logistiekpolis verzekerd. Verder kiest u zelf wat u wel of niet verzekert. Daarmee is de Transport- en Logistiekpolis van Centraal Beheer helemaal op uw situatie afgestemd. Dat is wel zo gemakkelijk. Ook voor uw klanten.

Transport verzekeren is maatwerk

U stelt zelf uw Transport- en Logistiekpolis samen. U kiest de verzekeringen die bij uw onderneming passen. Er zijn 8 onderdelen:

Bedrijfs­aansprakelijkheid

Vervoerders­aansprakelijkheid

Aansprakelijkheids­verzekering voor logistieke dienstverlening

WEGAS verzekering

Zakelijke autoverzekering

Werkmaterieel­verzekering

Ongevallen­verzekering

Zakelijke rechtsbijstand

Uw schades zijn niet altijd gedekt

Bij Centraal Beheer bent u goed verzekerd. Toch zijn er dingen die niet verzekerd zijn, bijvoorbeeld:
  • Aansprakelijkheid door verlies of beschadiging van containers.
  • Geld, edelstenen en kunstobjecten.
  • Als de schade het gevolg is van opzet of roekeloosheid.
  • Aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel.
In de productvoorwaarden en op uw polis leest u precies in welke situaties u verzekerd bent.

Over opgeslagen goederen

Natuurlijk kunt u opgeslagen goederen verzekeren met een brandverzekering. Het probleem is dat dan vaak alleen echte brandschade is verzekerd. Schade aan uw goederen door bijvoorbeeld een aanrijding met een heftruck is niet verzekerd. Verkeerd stapelen ook niet. Het verzekerde bedrag is meestal niet genoeg om de schade te vergoeden. Een Transport- en Logistiekpolis geeft u dus meer zekerheid.

De AVC/CMR

Voor vervoerders valt de aansprakelijkheid voor opgeslagen goederen onder de AVC/CMR (Algemene Vervoerscondities/Conventie voor het Internationaal Vervoer van Zaken over de Weg). Dit is wel beperkt. De AVC/CMR geldt alleen bij tijdelijke opslag van maximaal 7 dagen. Er moet voor u als vervoerder ook een noodzaak tot opslag zijn. Alle andere vormen van opslag vallen er niet onder. Heeft u schade aan opgeslagen goederen en eventuele gevolgschade? Dan bent u als opslaghouder volledig aansprakelijk. Dat is in de wet zo bepaald. U bent niet aansprakelijk als u aan deze 2 voorwaarden voldoet:
  • U gebruikt bij uw overeenkomst voorwaarden die de aansprakelijkheid beperken en die gelden in uw branche.
  • U gebruikt deze voorwaarden volgens de regels.
De specialisten van de Transport- en Logistiekpolis van Centraal Beheer vertellen u er graag meer over.

U bent als ondernemer in het beroepsgoederenvervoer voor nooit meer aansprakelijk dan de limieten uit de AVC of CMR. Voor het bedrag daarboven is de opdrachtgever zelf verantwoordelijk. Hij kan u er niet op aanspreken. Wilt u uw opdrachtgever extra service bieden? Dan kunt u een aanvullende Transport- en Logistiekpolis sluiten.