Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst 

Elektrisch rijden is populair. In 2021 werden meer elektrische auto’s verkocht dan auto’s met een dieselmotor. En dat is niet zo vreemd. Het is duurzaam, comfortabel en steeds toegankelijker.

Ondernemen 23 dec 2022 3 minuten
Of het nu gaat om het snelgroeiend aantal merken en modellen of de dalende kosten. Veel Nederlanders zien de voordelen in van elektrisch rijden. Daar komt nog eens bij dat in het klimaatakkoord is afgesproken dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s nieuw verkocht mogen worden. We kunnen niet langer om de elektrische auto heen.

De voordelen en nadelen van elektrisch rijden

Overweegt u ook de aanschaf van een elektrische auto? Dan wilt u vast weten wat nu de voordelen precies zijn. En zijn er ook nog nadelen? Dingen waar we niet zo snel aan denken? Wij zetten alles even duidelijk voor u op een rij.

Een van de belangrijke voordelen is dat het milieu tijdens het rijden minder belast wordt. Een elektrische auto heeft tot 55% minder CO2-uitstoot dan een auto op benzine. Wel is de vervuiling bij de productie groter. Maar dan nog is de elektrische auto per gereden kilometer beter voor het milieu.

De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat razendsnel

Er wordt binnen de autobranche hard gewerkt aan de punten die nu een nadeel zijn. De actieradius wordt groter, er komen steeds meer laadpunten en snelladen wordt steeds meer de norm. Alle reden dus om het rijden van een elektrische auto te overwegen.

Flexibel elektrisch rijden met Even Rijden via Centraal Beheer

Wilt u wel elektrisch rijden maar wilt u geen auto kopen? Met het auto-abonnement van Even Rijden helpen we u om laagdrempelig en flexibel een elektrische auto te rijden. U betaalt een vast bedrag per maand. Daar zijn alle kosten bij inbegrepen, behalve de laadkosten. En veranderen van auto kan iedere maand. Een maand geen auto nodig? Dan pauzeert u het abonnement en betaalt u niets.