Inventarisatieverzekering intro

Bedrijfs­middelen­verzekering

Uw zakelijke inventaris en voorraad goed verzekerd met onze Bedrijfs­middelen­verzekering

 • Stel zelf uw verzekering samen
 • Voorraad, goederen, machines en andere materialen goed verzekerd
 • Bij schade altijd snelle en deskundige hulp

Wat is een Bedrijfs­middelen­verzekering?

Een Bedrijfs­middelen­verzekering is een verzekering die schade aan uw bedrijfs­inventaris en voorraad verzekert. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, water of diefstal. Stel: u bent ondernemer van een elektronicawinkel. Door een brand heeft uw winkel­voorraad schade opgelopen. Met een Bedrijfs­middelen­verzekering vangt u deze risico's op. Bij schade ontvangt u een vergoeding waarmee u snel een nieuwe voorraad en/of inventaris kunt inkopen. Een bedrijfsmiddelenverzekering wordt ook wel een inventarisverzekering genoemd. 

Uw bedrijfsmiddelen bestaan niet alleen uit voorraden

Het zijn alle goederen, voorraden, machines, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in het gebouw waar u als ondernemer actief bent. Denk bijvoorbeeld ook aan grondstoffen of kasgeld. Ook deze spullen verzekert u met een bedrijfs­middelen­verzekering.

Verzeker uw inventaris en voorraad met onze Bedrijfs­middelen­verzekering

Een verzekering voor inventaris en voorraad wordt bij Centraal Beheer een Bedrijfs­middelen­verzekering genoemd. Aanvullend kunt u het verlies van omzet of productie meeverzekeren.

Wat is de bedrijfs­middelen­verzekering?

Zekerheid voor u en uw bedrijf bij bijvoorbeeld water- of brandschade

Verzekerd in onze Bedrijfs­middelen­verzekering

Wel verzekerd

 • Schade door brand, blussen, rook of roet, bliksem of inductie, explosie, botsen, hagel, neerslag, storm en stoom
 • Schade door inbraak, diefstal, afpersing, beroving met geweld en vandalisme
 • Koelschade tot € 5.000,- (aanvullend te verhogen)
 • Inventaris tegen nieuwwaarde (met uitzondering van voorraad)
 • Voorraad tegen kostprijs
 • Persoonlijke eigendommen van medewerkers en directieleden
 • Persoonlijke inboedel, als het bedrag apart op de polis staat
 • Huurdersbelang (wat u als huurder hebt aangebracht), als het bedrag apart op de polis staat
 • Kasgeld tot € 2.500,- (aanvullend te verhogen)

Niet verzekerd

 • Schade aan motorvoertuigen met een kenteken
 • Schade aan aanhangwagens en caravans
 • Schade door natuurrampen zoals aardbevingen, of door overstroming van een primaire waterkering
 • Schade aan computers of bestanden door niet goed werkende software
 • Schade door opzet, schuld, of illegale activiteiten
 • U bent beperkt verzekerd als uw pand leeg staat
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze Polisvoorwaarden Bedrijfsmiddelenverzekering.

Bereken de premie van uw Bedrijfs­middelen­verzekering

De kosten voor een inventarisverzekering hangen af van uw individuele bedrijfssituatie. Denk aan uw beroep en de grootte van uw bedrijf. Ook de locatie van de inventaris heeft invloed op de premie. En natuurlijk de totale waarde ervan.

Eigen risico
Goed om te weten: voor de Bedrijfsmiddelenverzekering geldt een eigen risico per verzekerde gebeurtenis van € 500,-. Dit eigen risico kunt u verhogen als u een lagere maandelijkse premie wilt.
Bekijk uw premie

Kies de verzekering die bij uw situatie past

Of u nu thuis werkt of vanuit een bedrijfspand: er is altijd een verzekering die bij uw situatie als ondernemer past. 

Particuliere inboedel­verzekering

Werkt u vanuit huis en is uw inventaris minder dan € 25.000,- waard? Dan is uw inventaris meeverzekerd in onze particuliere Inboedel­verzekering. 

Bedrijfsmiddelenverzekering

Is uw inventaris meer dan € 25.000,- waard, of werkt u niet vanuit huis? Dan kiest u voor de Bedrijfs­middelen­verzekering.

Veelgestelde vragen

De installatie van een inbraakalarmsysteem moet uitgevoerd worden door een BORG- of VEB-erkend beveiligingsbedrijf. Dit zijn gecertificeerde bedrijven die werken volgens de VRKI, een instrument om het inbraakrisico van uw bedrijf of woning te meten. Met de VRKI wordt uw inboedel, inventaris of voorraad ingeschaald in een risicoklasse van 1 t/m 4. De risicoklasse bepaalt uiteindelijk welke beveiligingsmaatregelen uitgevoerd moeten worden.
Eerst moet er een risicoanalyse door een BORG- of VEB-erkend beveiligingsbedrijf uitgevoerd worden. Zij gaan na welke werkzaamheden nodig zijn volgens de vastgestelde risicoklasse uit de VRKI. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden door een BORG- of VEB-erkend beveiligingsbedrijf, ontvangt u een certificaat of opleveringsbewijs.

Certificaten en opleveringsbewijzen van bedrijven die niet BORG- of VEB-erkend zijn, worden niet geaccepteerd door ons. Bij schade kan dit mogelijk gevolgen hebben.​
Op de website van het CCV vindt u alle BORG-erkende bedrijven. Op de website van het VEB vindt u alle VEB-erkende bedrijven.
Is uw totale verzekerd bedrag van inventaris, gebouw en bedrijfsschade € 500.000,- of meer? Dan is een elektrakeuring nodig.

Ook handig om te verzekeren

Deze zakelijke inventarisverzekering is 1 van onze verzekeringen voor ondernemers. U kunt deze verzekering uitbreiden met 1 of meer verzekeringen. Bijvoorbeeld zodat uw inventaris ook onderweg is verzekerd.

Bedrijfsschadeverzekering

Met een bedrijfsschade­verzekering verzekert u de misgelopen brutowinst door schade. Handig voor als uw bedrijf hierdoor stil komt te liggen.

Transportverzekering

Goed verzekerd de weg op. U verzekert uw goederen tijdens het transport. Ieder vervoermiddel voor het transport is verzekerd.

Milieuschadeverzekering

Werkt u met stoffen die schadelijk zijn voor het milieu? Verzekert u zich dan voor het veroorzaken van verontreiniging aan grond, oppervlakte- en grondwater.

Schade melden in 4 stappen

Ervaar het gemak van Centraal Beheer:

Schade meldt u zo snel mogelijk. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U bereikt ons op:
(055) 579 7777
Schade kan samen met u worden vastgesteld. Dat geldt ook voor de hoogte van het schadebedrag. Of wij schakelen een expert in. U kunt ook zelf een expert inschakelen die samen met die van ons de schade vaststelt.
Nadat de hoogte van de totale schade bekend is, stellen we vast hoeveel u vergoed krijgt. Het bedrag van de schade en de vergoeding kunnen verschillen. Bijvoorbeeld door een verschil in de huidige dagwaarde, de vervangingswaarde of de nieuwwaarde. Of omdat de herstelkosten lager zijn dan de nieuwwaarde.
Wij betalen het vastgestelde schadebedrag aan u uit. Soms geven wij direct na de schade al een voorschot, zodat u door kunt werken.
Vragen over de Bedrijfs­middelen­verzekering van Centraal Beheer? U kunt ons altijd even bellen. Of laat uw nummer achter. Dan bellen we u terug wanneer het u uitkomt.