Pensioen­oplossingen

We helpen u graag op weg

Heeft u een vraag over een nieuwe pensioenregeling of over uw bestaande pensioen? Hieronder leest u waar u meer informatie kunt vinden.

 • Nieuw: Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF)

  Centraal Beheer bouwt aan het pensioen van de toekomst. Lees nu wat de mogelijkheden zijn voor u als werkgever, pensioenfonds en adviseur.

 • U bent werkgever

  U heeft een pensioenregeling bij Centraal Beheer. Alle praktische informatie over het pensioen voor uw werknemers staat op het werkgeversportal PensioenOnline.

 • U bent DGA

  Heeft u een pensioen bij Centraal Beheer? Alle informatie over uw pensioen staat op het portal Uw pensioen.

 • U bent werknemer

  U heeft via uw (ex-)werkgever een pensioen bij Centraal Beheer. Op ons werknemerportal Voor later vindt u alle belangrijke informatie bij elkaar.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze pensioenoplossingen? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het Nederlandse pensioen­stelsel bestaat uit 3 pijlers.

 • De AOW is de 1e pijler. Dit is een basisinkomen dat iedereen die in Nederland woont automatisch opbouwt.
 • De 2e pijler is pensioenopbouw via de werkgever. Veel werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan. Hierdoor krijgen de gepensioneerde werknemers een uitkering bovenop de AOW.
 • Individuele verzekeringen en bankspaarproducten vormen de 3e pijler. Bijvoorbeeld lijfrenten, koopsommen, gouden handdruk stamrechten en levensverzekeringen. Daarmee spaart u fiscaal aantrekkelijk voor extra pensioen. Bijvoorbeeld om een pensioengat te dichten of eerder te stoppen met werken.

U heeft een uitkerings- of een premieovereenkomst. In een kort filmpje ziet u het verschil tussen een uitkerings- en een premieovereenkomst.

Het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds is een nieuwe pensioenuitvoerder. Bekijk hier een filmpje. Voor meer informatie ga naar www.centraalbeheer.nl/apf.

Bekijk onze webinars.

Bekijk even onze webinars

 • Duidelijke uitleg over pensioen
 • Antwoord op veelgestelde vragen
 • Voor werkgevers, werknemers en adviseurs

Meer informatie
Webinars

Webinar ‘Ontdek de scherpere DC-oplossing van Centraal Beheer APF’

Onze DC-oplossing is aangepast, ook in de prijs én met behoud van alle voordelen waarmee onze DC-oplossing zich onderscheidt. U kunt zich aanmelden voor het webinar.

Aanmelden webinar