Pensioen­oplossingen

We helpen u graag op weg

Heeft u een vraag over een nieuwe pensioenregeling of over uw bestaande pensioen? Hieronder leest u waar u meer informatie kunt vinden.

 • Nieuw: Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF)

  Centraal Beheer bouwt aan het pensioen van de toekomst. Lees nu wat de mogelijkheden zijn voor u als werkgever, pensioenfonds en adviseur.

 • U bent werkgever

  U heeft een pensioenregeling bij Centraal Beheer. Alle praktische informatie over het pensioen voor uw werknemers staat op het werkgeversportal PensioenOnline.

 • U bent DGA

  Heeft u een pensioen bij Centraal Beheer? Alle informatie over uw pensioen staat op het portal Uw pensioen.

 • U bent werknemer

  U heeft via uw (ex-)werkgever een pensioen bij Centraal Beheer. Op ons werknemerportal Voor later vindt u alle belangrijke informatie bij elkaar.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze pensioenoplossingen? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het Nederlandse pensioen­stelsel bestaat uit 3 pijlers.

 • De AOW is de 1e pijler. Dit is een basisinkomen dat iedereen die in Nederland woont automatisch opbouwt.
 • De 2e pijler is pensioenopbouw via de werkgever. Veel werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan. Hierdoor krijgen de gepensioneerde werknemers een uitkering bovenop de AOW.
 • Individuele verzekeringen en bankspaarproducten vormen de 3e pijler. Bijvoorbeeld lijfrenten, koopsommen, gouden handdruk stamrechten en levensverzekeringen. Daarmee spaart u fiscaal aantrekkelijk voor extra pensioen. Bijvoorbeeld om een pensioengat te dichten of eerder te stoppen met werken.

U heeft een uitkerings- of een premieovereenkomst. In een kort filmpje ziet u het verschil tussen een uitkerings- en een premieovereenkomst.

De wetgeving voor pensioen verandert regelmatig. Daarom versturen wij maandelijks een e-mailnieuwsbrief met daarin informatie over pensioen en andere arbeidsvoorwaarden. Krijgt u de nieuwsbrief nog niet? Vul dan dit formulier in.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste pensioennieuws? Vult u dan dit formulier in. U ontvangt dan vier keer per jaar onze e-mail nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over pensioen.

Het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds is een nieuwe pensioenuitvoerder. Bekijk hier een filmpje. Voor meer informatie ga naar www.centraalbeheer.nl/apf.

Bekijk onze webinars.

Bekijk even onze webinars

 • Duidelijke uitleg over pensioen
 • Antwoord op veelgestelde vragen
 • Voor werkgevers, werknemers en adviseurs

Meer informatie
Webinars

Bekijk onze webinars

Wat is een Algemeen Pensioenfonds? En hoe zit het met zaken zoals wetgeving, vergunningen en bestuur? Krijg antwoord op deze en andere vragen.

Bekijk de webinars