Externe bronnen

Voor uw zakelijke verzekering

Bij Centraal Beheer gebruiken we externe bronnen. Hiervan krijgen wij informatie. Dit helpt ons om te beoordelen of wij bijvoorbeeld uw zakelijke auto kunnen verzekeren. Bekijk hier welke externe bronnen we gebruiken.

KVK (bij alle producten)

Voor de identificatie van onze klanten gebruiken wij het KVK handelsregister. Het KVK handelsregister is de basisregistratie waarin alle bedrijven en rechtspersonen ingeschreven staan. In het KVK handelsregister zien wij met wie we te maken hebben, wie mag tekenen namens het bedrijf en of er misschien sprake is van een faillissement.

RDW (Zakelijke Autoverzekering)

Met het kenteken dat u invoert halen wij gegevens op over uw voertuig bij RDW. Zoals cataloguswaarde, gewicht en soort brandstof. Deze informatie helpt ons om te beoordelen of wij uw voertuig kunnen verzekeren.

Roydata (Zakelijke Autoverzekering)

Roydata is een landelijke database waarin verzekeraars de schadevrije jaren bijhouden. Sluit u een verzekering bij ons af? Dan kijken wij in Roydata wat het aantal schadevrije jaren is van u of de regelmatige bestuurder. Deze informatie helpt ons om te beoordelen of wij uw voertuig kunnen verzekeren.

Stichting Centraal Informatiesysteem (CIS) (bij alle producten)

Als verzekeraar doen wij ons uiterste best om fraude te voorkomen. Daarom toetsen wij een aanvraag of schademelding in de databank van CIS. Cis is het centrale informatiesysteem van de verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Hierin kan staan aan wie eerder een verzekering is geweigerd of opgezegd door een verzekeraar. En of er in het verleden schades zijn gemeld. De gegevens uit CIS helpen ons om te bepalen of wij u kunnen verzekeren.

Cyclomedia Street Smart (brandverzekeringen)

Cyclomedia brengt de openbare ruimte in beeld met 360 graden straatfoto’s en luchtfoto’s. Voordat het afsluiten van een verzekering voeren wij een risicoanalyse uit. Een risicoanalyse met het beeldmateriaal zorgt voor de benodigde visuele ondersteuning, geeft ons meer inzicht en leidt tot betere beslissingen. Inspectiebezoeken vinden alleen plaats wanneer deze écht nodig zijn.

Altares

Op basis van gegevens van Altares stellen wij buitenlandse UBO’s vast en screenen wij ze bij een aanvraag van een verzekering of bij een uitkering. Wij checken of die persoon op de (inter)nationale sanctielijsten staat vermeld en/of wat de zeggenschap structuur is van een onderneming. Met de uitkomst van de controle bepalen wij of wij uw aanvraag mogen accepteren of een uitkering aan iemand mogen doen.