Uw verzekering beoordelen

Hoe doen wij dat?

Sluit u een zakelijke verzekering af bij ons? Dan beoordelen wij uw aanvraag. En berekenen wij uw persoonlijke premie. Hoe? Dat vertellen wij u graag.

Een programma berekent de premie

Als u een verzekering bij ons afsluit, berekenen wij uw persoonlijke premie. Het programma dat uw premie berekent, doet dit op basis van de gegevens die u invult. Bijvoorbeeld de gegevens die we krijgen uit externe bronnen. En interne bronnen, zoals gegevens die wij al van u kregen toen u een andere verzekering bij ons afsloot. Daarnaast berekenen wij uw premie met behulp van ‘profilering’. Dit betekent dat wij op basis van al uw gegevens uit de interne en externe bronnen een beeld van u vormen.

Het accepteren van uw aanvraag gaat automatisch

Als u uw premie heeft berekend en alle vragen heeft beantwoord, ziet u of wij uw aanvraag accepteren of niet. Accepteren wij uw aanvraag? Dan gaat dat automatisch, zonder dat er een mens aan te pas komt. Hiervoor gebruiken we ook interne en externe bronnen en profilering.

U ziet direct de status van uw aanvraag

Vaak accepteren wij u aanvraag en bent u meteen verzekerd. Soms is het nodig dat 1 van onze medewerkers uw aanvraag bekijkt voordat de verzekering ingaat. Hij of zij kan uw verzekering dan goed- of afkeuren. Is de aanvraag afgekeurd? Een medewerker neemt hierover altijd telefonisch contact met u op.

Laat het ons weten als u het er niet mee eens bent

We vertellen u altijd wanneer we automatisch een besluit nemen. Bijvoorbeeld bij het berekenen van uw premie of het beoordelen van uw aanvraag. Bent u het niet eens met het automatisch genomen besluit? Dan kunt u altijd navraag doen naar de redenen. En ons verzoeken om een medewerker het besluit opnieuw te laten beoordelen. Neem contact met ons op via (055) 579 8600. Soms hebben we nog meer gegevens nodig, bijvoorbeeld uw kopie ID. Dit laten wij u dan weten. U krijgt binnen een maand een inhoudelijke reactie.

Meer weten hoe we uw gegevens gebruiken?

Wilt u meer weten over welke gegevens we van u gebruiken? En waarvoor we uw gegevens gebruiken? Lees dan ons privacy statement.