U geeft verander­ingen door

Pensioen Online

Verandert er iets in de persoonlijke situatie van uw medewerker? Dan geeft u dit heel makkelijk via uw portal aan ons door.

Welke veranderingen geeft u aan ons door?

Wij vragen u 1 keer per jaar om actuele gegevens. Daarna berekenen we de nieuwe premie. We passen ook het nabestaandenpensioen aan aan de nieuwe salarisgegevens. Wilt u tussentijds veranderingen doorgeven? Wij passen dan de premie direct aan.
Is een medewerker langer dan 104 weken ziek? Geef dit dan aan ons door. Heeft u vrijstelling van premiebetaling bij ons meeverzekerd? Dan betalen wij na 104 weken de premie helemaal of voor een deel. Dit hangt af van het arbeidsongeschiktheids­percentage.
Heeft u een partnerpensioen in het pensioenpakket opgenomen? Dan meldt u via uw portal een medewerker aan die gaat samenwonen. Wij verzekeren dan een partnerpensioen. Maar alleen als de medewerker voldoet aan de voorwaarden. U controleert dat. De voorwaarden staan in uw pensioenregeling.
Woont een medewerker niet meer samen? Dan geeft u dit via e-mail aan ons door. Wij stoppen dan de verzekering van het partnerpensioen. Voor de ex-partner regelen wij een ‘bijzonder partnerpensioen’.


Gaat een medewerker uit dienst? Dan geeft u dit zo snel mogelijk aan ons door.

Belangrijk om verder te weten
U betaalt niet meer voor de medewerker vanaf de datum dat hij uit dienst gaat. Vanaf dat moment is hij geen actieve deelnemer meer in uw pensioenregeling. Ook een eventuele werknemersbijdrage vervalt.

Wat moet u doen bij een nieuwe medewerker?

Meldt u een nieuwe medewerker niet direct aan? Dan bent u zelf aansprakelijk voor de risico’s bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Heeft uw pensioenregeling een voorportaalregeling? Meld deze medewerker dan toch direct aan. Want we verzekeren wel alvast een nabestaandenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid voor uw medewerker. Dit doen we volgens de afspraken in uw regeling.


Start uw medewerker met de pensioenregeling? Dan sturen wij een informatieset met alle informatie over het Flexibel Renteniers Plan voor uw werknemer. Hierin staat meer informatie over:

  • Waardeoverdracht
    Uw medewerker kan pensioen hebben opgebouwd bij een vorige werkgever. Dit kan hij meenemen naar zijn pensioenregeling. Dit noemen we waardeoverdracht. U moet uw medewerker vertellen dat waardeoverdracht mogelijk is. In de informatie die uw medewerker krijgt, zit ook een aanvraagformulier voor offerte waardeoverdracht. 
  • Als er iets verandert in de persoonlijke situatie
    Het is belangrijk dat het pensioen van uw medewerker aansluit bij zijn persoonlijke situatie.

Met welke veranderingen hoeft u niets te doen?

Wij verzekeren na de melding direct het partnerpensioen voor de partner. Is uw medewerker nog geen 21 jaar? Hij bouwt dan nog geen ouderdomspensioen op. Maar wij verzekeren in bepaalde gevallen wel alvast het partnerpensioen.
Is het wezenpensioen opgenomen in het pensioenpakket? Dan verzekeren we direct een wezenpensioen voor het kind van uw medewerker. U hoeft niets te doen.
Uw medewerker krijgt rechtstreeks van ons informatie over de gevolgen voor het pensioen. We regelen voor de ex-partner een ‘bijzonder partnerpensioen’. Ook regelen we de wettelijke verdeling van het ouderdomspensioen.
Wij krijgen het nieuwe adres van de GBA. Daarna sturen we alle post over het pensioen naar het nieuwe adres.
In principe horen we van de gemeente dat uw medewerker is overleden. Toch is het goed als ook de nabestaanden zelf contact met ons opnemen. U kunt ons ook doorgeven wie de nabestaanden zijn. Wilt u in dat geval ook een postadres doorgeven? Wij zorgen ervoor dat de nabestaanden snel een uitkering krijgen. Als dat is meeverzekerd binnen uw pensioenregeling.
95% raadt Centraal Beheer aan
Onze klanten beoordelen Centraal Beheer met een 8,8. Het gemiddelde cijfer uit 1.603 beoordelingen.