WIA-verzekering

We zijn er speciaal voor u als architect!

Als architect werkt u in een dynamische wereld. Geen dag is hetzelfde! U loopt daardoor ook specifieke risico’s. Centraal Beheer heeft daarom voor de architectenbranche een aantrekkelijk verzekeringspakket samengesteld die op uw risico’s zijn afgestemd.
  • Uitgebreid aanbod verzekeringen afgestemd op risico's voor architecten
  • Kennis van uw branche
  • Goede aansluiting op de Architecten-CAO
Of bel ons op (055) -579 8198

Goed om te weten over de WIA verzekering voor architecten

Door onze jarenlange samenwerking met de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA) hebben wij veel kennis van de risico’s in uw branche. Bent u lid van de BNA? Als BNA-lid profiteert u van scherpe premies, uitstekende dekkingen en goede service. 

Vanuit de cao voor Architectenbureaus is er een verplichting om een WIA-verzekering af te sluiten voor medewerkers. Onze WIA-verzekering sluit volledig aan op de Architecten-CAO. 

Bescherm het inkomen van uw medewerkers bij ziekte

Meestal zijn zieke medewerkers binnen enkele dagen weer aan het werk. Maar soms duurt het langer. Uw arbeidsongeschikte medewerker kan na 2 jaar ziekte te maken krijgen met een forse terugval in zijn inkomen. Onze WIA-verzekering biedt extra bescherming voor uw medewerkers tegen inkomensverlies. 

Een aantal uitgangspunten op een rij:

  • Uniek: wij bieden inkomensgarantie tot maximaal € 100.000,-
  • Alle medewerkers die u aanmeldt, zijn verzekerd. Dus geen gezondheidsverklaring
  • Hulp bij re-integratie van arbeidsongeschikte medewerkers

Meer informatie over de WIA-verzekering

Download e-book 'Eerste hulp bij arbeidsongeschiktheid'

Er zijn veel vragen rondom langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid. Met welke wettelijke eisen krijgt u te maken? Wat moet u allemaal regelen? En beter nog: hoe kunt u de kans op arbeidsongeschiktheid bij uw medewerkers verkleinen? 
Download ons e-book

Bekijk ons filmpje: Wat is WIA?

Dit kunt u nog meer bij ons verzekeren

Goed Werkgeverschapsverzekering

Goed werkgeverschap en zorg voor medewerkers is belangrijk. Ook als ze betrokken zijn bij een ongeval. Met de Goed Werkgeverschapsverzekering van Centraal Beheer zijn u en uw medewerkers verzekerd tegen de financiële risico’s van een ongeval.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Ondanks uw kennis en expertise kan het voorkomen dat door een foute berekening de bouw stil komt te liggen. Dan beschermt onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering u tegen de gevolgen hiervan. U verzekert de financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Deze verzekering is afgestemd op De Nieuwe Regeling (DNR), het vak en de risico's van de architecten.