machinebreukverzekering

Machine- en machine­bedrijfs­schade­verzekering

Verzeker schade door uitval van uw machines

  • U heeft bij schade direct persoonlijk contact met een schadebehandelaar. Dag en nacht.
  • U kunt altijd rekenen op een snelle afhandeling.
  • U krijgt advies over het voorkomen van schade.
Zijn machines en installaties onmisbaar in uw bedrijf? Als een productieproces stil komt te liggen door een machine die uitvalt, dan heeft dit vaak grote financiële gevolgen. Zoals productie­vermindering en omzetverlies. Met onze Machine- en machinebedrijfs­schadeverzekering verzekert u schade en de financiële gevolgen, zoals vaste lasten en winst die u misloopt door die schade. Uw bedrijf blijft draaien, ook als uw machines uitvallen.

Schade goed gedekt

Met de Machine- en machinebedrijfs­schadeverzekering kunt u een machine verzekeren die u in gebruik heeft, of die na overdracht door de leverancier bij uw organisatie bedrijfs­klaar is opgesteld. Schade aan machines tijdens reiniging, inspectie, reparatie en revisie is gedekt. Net als schade die optreedt op het moment dat een machine binnen de organisatie verplaatst moet worden voor werkzaamheden die met (de)montage te maken hebben. En tijdens het daaropvolgende testen en proefdraaien.

Ook verzekerd voor schade door een bedieningsfout

Bedieningsfouten zorgen voor de meeste schade aan machines. Krijgt u schade in de garantieperiode? Dan betaalt de leverancier deze schade meestal niet. Met onze Machine- en machinebedrijfs­schadeverzekering bent u hiervoor wel verzekerd.

Soms bent u niet verzekerd

Bij Centraal Beheer bent u natuurlijk goed verzekerd. Toch is een schade soms niet verzekerd. Bijvoorbeeld:

  • Schade die ontstaat door opzet, slijtage of verkeerd onderhoud.
  • De schade was er al voordat u de machineverzekering afsloot.

Verder geldt dat u uw machines goed moet onderhouden. We verwachten dat u onder­houds­werkzaamheden uitvoert die de leverancier u voorschrijft (bijvoorbeeld via een onderhoudsovereenkomst). In onze productvoorwaarden leest u precies wanneer u niet bent verzekerd.

Snelle afhandeling van de schade

Met Centraal Beheer als verzekeraar kunt u rekenen op een snelle schaderegeling, zonder rompslomp. Schade meldt u rechtstreeks bij ons. Hiervoor zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Wie stelt de hoogte van de schade vast?

We stellen in overleg met u de schade vast. We kunnen hiervoor ook experts inschakelen. Met onze Machinebedrijfs­schadeverzekering verzekert u vaste lasten en winst die u misloopt. Natuurlijk weet u vooraf niet hoe hoog uw winst precies is. Daarom bent u bij ons verzekerd tot maximaal 130% van het verzekerde bedrag. Het exacte verzekerde bedrag bepalen we als het verzekeringsjaar is afgelopen.

Heeft u schade en moet u een nieuwe machine vooraf betalen? Dan kunt u in overleg met ons een renteloos voorschot krijgen.