Automotive Pakket:

Al uw handelsauto’s én uw autobedrijf in 1 keer goed verzekerd

 • Verzekert uw handelsvoorraad en ook schommelingen daarin tot 30%
 • Verzekert u tegen schade of diefstal tijdens proefritten en bij auto's in consignatie
 • Geeft u hulp en advies bij het nemen van maatregelen om risico's te voorkomen
Garageverzekering Automotive Pakket

De Automotive branche heeft te maken met bijzondere risico’s

U loopt als garagehouder of schadehersteller verschillende risico's. Ook bijzondere risico’s die andere bedrijven niet kennen. Uw voorraad staat vaak buiten op het terrein. Een auto komt misschien beschadigd terug van een proefrit. Of de waarde daalt van de auto’s die u in de verkoop heeft. En u bent ook aansprakelijk voor de auto van een klant die bij u staat voor onderhoud.

Net zoals bij andere bedrijven kan onmisbaar gereedschap gestolen worden of kapot gaan. En er is altijd risico op brand, wat speciaal met uw dure voorraad aan auto’s een flinke strop betekent. Het is mogelijk om al uw bedrijfsrisico’s te verzekeren via ons Automotive Pakket. Omdat we dit pakket hebben gemaakt voor de Automotive branche, verzekert u hiermee ook de risico’s die andere bedrijven niet hebben.

Verzekerd met het Automotive Pakket

Wel verzekerd

 • De auto's in voorraad inclusief schommelingen in waarde tot 30%.
 • De auto's op uw terrein, in eigendom, in consignatie of in onderhoud.
 • Schade of diefstal tijdens een proefrit.
 • Auto's in uw voorraad die u vervoerd, bijvoorbeeld op een trailer (transport).
 • Bewerkingsschade.
 • Hulp en advies om risico's te voorkomen.
 • Gratis online aan- en afmeldservice en overzicht verzekeringen.

Niet verzekerd

 • Schade die opzettelijk of door grove schuld is ontstaan.
 • De kosten van opnieuw leveren van onderdelen door een foutieve reparatie.
 • Diefstal tijdens een proefrit, als niet is voldaan aan de legitimatie-eisen.
 • Schade die ontstaat als preventie-advies niet is opgevolgd.
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden

Soms meer, soms minder handelsvoorraad

Uw handelsvoorraad is nooit hetzelfde. De ene keer heeft u meer auto’s in voorraad dan anders. En bestaat uit nieuwe en 2de hands auto’s. Soms is de auto uw eigendom, soms staat deze bij u in consignatie. De waarde van uw totale voorraad wisselt regelmatig, dat kan zelfs dagelijks zijn. Daarom biedt Centraal Beheer u een regeling die ervoor zorgt dat verschillen in de waarde tot 30% niet leidt tot onderverzekering. Zo is uw voorraad goed verzekerd in situaties met grote schade. Ook als uw auto’s buiten op uw terrein staan, natuurlijk goed beveiligd. Zoals bij een grote hagelbui, brandschade of vandalisme.

Geen aparte transport­verzekering meer nodig

U rijdt zelf regelmatig met auto’s heen en weer. Vervoert u uw auto’s zelf op een eigen trailer? Dan betekent dit een extra risico. Centraal Beheer verzekert met het Automotive Pakket ook de auto’s tijdens transport. Dit zit in de dekking van de handelsvoorraad. U heeft met dit pakket geen aparte transportverzekering meer nodig.

Bewerkingsrisico meeverzekerd

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat kan ook gebeuren met de auto, bestelauto, vrachtwagen of motor van uw klant. Bijvoorbeeld als deze bij u is neergezet voor reparatie of onderhoud. Wij noemen dit het ‘bewerkingsrisico’. Uw bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering verzekert dit risico niet. Het Automotive Pakket verzekert dit wel. Dit betekent niet dat u geen bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering meer nodig heeft. Maar met het Automotive Pakket weet u wel dat een foutje niet meteen betekent dat u zelf de schade uit uw eigen zak moet betalen.

Aan- en afmeldservice

Het is belangrijk dat alle auto’s die de weg op gaan zijn verzekerd. Ook demonstratieauto’s en auto’s die uw verkopers rijden. Onze gratis en unieke service maakt het u makkelijk om via internet de auto’s snel aan- en af te melden voor de verzekering. U kunt online een groene kaart aanvragen die u binnen 2 werkdagen ontvangt. En u heeft 24 uur per dag een actueel overzicht van uw polissen, verzekerde objecten en de laatste status van de schades.

Uitbreiden of opzeggen van het Automotive Pakket

U kunt het Automotive Pakket altijd uitbreiden met meer verzekeringen. Denkt u aan een brandverzekering, rechtsbijstand, werkgeversaansprakelijkheid bestuurders motorrijtuigen (WABM), milieuschade of een ongevallenverzekering. Bij het afsluiten van een verzekering geldt standaard een contract van 1 jaar. Het is mogelijk om te kiezen voor een 3-jarig contract. Dat geeft extra voordelen.
Na de periode van het 1e contract (1 jaar of 3 jaar), kunt u de verzekering op elk gewenst moment opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Al onze producten en oplossingen voor de Automotive branche

Centraal Beheer heeft 1 pakket voor de automotive branche. Los daarvan bieden wij alle autobedrijven de mogelijkheid tot een partnership, het doel: de meest complete service aan uw klant.

AutoZekerPakket

Voor alle autodealers en -handelaren, vooral als u ook zelf schade herstelt. Voor u heeft persoonlijke aandacht en klantenservice prioriteit. Als partners bieden wij samen de meest complete service aan uw klant. U bent en blijft het visitekaartje.

Het Automotive Pakket is maatwerk. Daarom is goed advies belangrijk en kunt u dit pakket niet online afsluiten. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.