garageverzekering

Garage­verzekering

Al uw handelsauto’s én uw autobedrijf in 1 keer goed verzekerd

 • Verzekert uw handelsvoorraad en ook schommelingen daarin tot 30%
 • Verzekert u tegen schade of diefstal tijdens proefritten en bij auto's in beheer, reparatie of onderhoud
 • Geeft u hulp en advies bij het nemen van maatregelen om risico's te voorkomen

Wat is een Garageverzekering?

Met een garageverzekering verzekert u uw bedrijfsrisico's. Bijvoorbeeld schade aan het voertuig van uw klant. Deze garageverzekering is speciaal voor garage- of autobedrijven en schadeherstellers. U verzekert schade veroorzaakt aan auto's op uw terrein. Bijvoorbeeld auto's in voorraad, in consignatie of in onderhoud. Ook schade of diefstal tijdens een proefrit of bij transport is verzekerd.

Net zoals bij andere bedrijven kan gereedschap gestolen worden of kapot gaan. En er is altijd risico op brand, wat speciaal met uw dure voorraad aan auto’s een flinke tegenvaller kan zijn. Deze risico’s kunt u verzekeren met onze Garageverzekering: het Automotive Pakket.

Wat kan verzekerd worden met een Garageverzekering

Verzekerd

 • De auto's in voorraad inclusief schommelingen in waarde tot 30%.
 • De auto's op uw terrein, in eigendom, in consignatie of in onderhoud.
 • Schade of diefstal tijdens een proefrit.
 • Auto's in uw voorraad die u vervoert, bijvoorbeeld op een trailer (transport).
 • Bewerkingsschade.
 • Hulp en advies om risico's te voorkomen.
 • Gratis online aan- en afmeldservice en overzicht verzekeringen.

Niet verzekerd

 • Schade die opzettelijk of door grove schuld is ontstaan.
 • De kosten van opnieuw leveren van onderdelen door een foutieve reparatie.
 • Diefstal tijdens een proefrit, als niet is voldaan aan de legitimatie-eisen.
 • Schade die ontstaat als preventie-advies niet is opgevolgd.
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden.

Soms meer, soms minder handelsvoorraad

Uw handelsvoorraad is nooit hetzelfde. De ene keer heeft u meer auto’s in voorraad dan anders. En uw voorraad bestaat uit nieuwe en tweedehands auto’s. Soms is de auto uw eigendom, soms staat deze bij u in beheer of voor reparatie en/of onderhoud.

De waarde van uw totale voorraad wisselt regelmatig. Daarom biedt Centraal Beheer u een regeling aan die ervoor zorgt dat verschillen in de waarde tot 30% niet leidt tot onder­verzekering. Zo is uw voorraad uitgebreid verzekerd in situaties met grote schade. Ook als uw auto’s buiten op uw terrein staan, zijn deze uitgebreid verzekerd. Zoals bij een grote hagelbui, brandschade of vandalisme.

Meer voordelen van de Garageverzekering (Garagepolis)

Geen aparte Transportverzekering meer nodig

U rijdt zelf regelmatig met auto’s heen en weer. Vervoert u uw auto’s zelf op een eigen trailer? Dan betekent dit een extra risico. Centraal Beheer verzekert met de Garageverzekering ook de auto’s tijdens transport. Dit zit in de dekking van de handelsvoorraad. U heeft met dit pakket geen aparte Transportverzekering meer nodig.

Aan- en afmeldservice

Het is belangrijk dat alle auto’s die de weg op gaan zijn verzekerd. Ook demonstratieauto’s en auto’s die uw verkopers rijden. Onze gratis en unieke service maakt het u makkelijk om via internet de auto’s snel aan- en af te melden voor de verzekering. U kunt online een internationaal ver­zekerings­bewijs (groene kaart) aanvragen die u binnen 2 werkdagen ontvangt. En u heeft 24 uur per dag een actueel overzicht van uw polissen, verzekerde objecten en de laatste status van de schades.

Handelaarskenteken verzekeren

Een handelaarskenteken (of de groene platen) is een kenteken waarmee een voertuig op de openbare weg mag. Het gaat hier om een voertuig uit uw bedrijfsvoorraad of een voertuig dat u repareert of in onderhoud heeft. Het handelaarskenteken is een onderdeel van onze Garageverzekering. Uw handelaarskenteken is verzekerd binnen onze garagepolis.

Bewerkingsrisico meeverzekerd

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat kan ook gebeuren met de auto, bestelauto, vrachtwagen of motor van uw klant. Bijvoorbeeld als deze bij u is neergezet voor reparatie of onderhoud. Wij noemen dit het ‘bewerkingsrisico’.  De standaard Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert dit risico niet. De module Aansprakelijkheidsverzekering Automotive binnen de Garageverzekering verzekert dit risico wel. Een foutje betekent dus niet meteen dat u zelf de schade uit eigen zak moet betalen.  

Uitbreiden of opzeggen van de Garageverzekering

De basis van de Garagepolis is minimaal een Aansprakelijkheidsverzekering Automotive met een WA voor een personen-/bestelauto of voor een Handelaarskenteken. U kunt de Garageverzekering altijd uitbreiden met meer verzekeringen. Denkt u aan een Brand­verzekering, rechtsbijstand, Werkgeversaansprakelijkheid bestuurders motorrijtuigen (WABM), Milieuschade of een Schadeverzekering inzittenden. Bij het afsluiten van een verzekering geldt standaard een contract van 1 jaar.

Breng uw klantenservice op een nog hoger niveau

AutoZekerPakket

Naast een op uw autobedrijf afgestemd pakket garageverzekeringen, bieden wij u ook een uniek partnerschap aan met ons AutoZekerPakket. U biedt uw klant meer service en u bent voor uw klant altijd het eerste aanspreekpunt als uw klant schade aan de auto heeft. 

Veelgestelde vragen over onze Garageverzekering

De Garageverzekering is maatwerk. Daarom is een goede uitleg belangrijk en kunt u dit pakket niet online afsluiten. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Zo sluit u een op maat gemaakte Garagepolis af. Vraag een offerte aan.
Pure handelsbedrijven zijn bedrijven die alleen auto’s verkopen. Dit betekent dat er geen auto’s staan in onderhoud of voor reparatie. De Garageverzekering van Centraal Beheer is niet geschikt voor pure handelsbedrijven.
Het is niet mogelijk om een privé auto mee te verzekeren met de Garageverzekering. Uw privé auto kunt u verzekeren via onze particuliere Autoverzekering.
Ja, het is wettelijk verplicht om uw handelsvoorraad WA te verzekeren. Maakt u gebruik van de Erkenning Bedrijfsvoorraad van het RDW? Dan bent u wettelijk verplicht om uw bedrijfsvoorraad te verzekeren volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motor­rijtuigen (WA-risico).

Handelaarskenteken in België en Luxemburg

Alleen voor het afleveren of ophalen van een voertuig voor koop en verkoop hiervan. Dit geldt dus niet voor een proefrit.

Handelaarskenteken in Duitsland

Alleen bedrijfsauto’s mogen met een Nederlands handelaarskenteken in Duitsland rijden. Deze bedrijfsauto’s mogen daar alleen rijden in verband met opbouw, ombouw of herstel­werkzaamheden die daarmee te maken hebben. Een schriftelijke bevestiging van de werkplaats moet bij het voertuig aanwezig zijn.

Wij zijn uw mobiliteitspartner

U bent zakelijk rijder, garagehouder of eigenaar van een leasemaatschappij of verhuur­bedrijf. Of misschien heeft u wel een deelplatform. Dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Dan is het fijn om te weten dat u een partner heeft die al meer dan 110 jaar ondernemers helpt met slimme mobiliteitsoplossingen. Onze kennis delen wij graag met u en helpen u de juiste keuzes maken.

Lees alles over slimme mobiliteitsoplossingen.

Onze Garageverzekering afsluiten

De Garageverzekering is maatwerk. Daarom is een goede uitleg belangrijk en kunt u dit pakket niet online afsluiten. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Zo sluit u een op maat gemaakte Garagepolis af.