Red de bij

Bijenkast bij uw bedrijfspand

  • Draagt bij aan een gezondere flora en fauna in uw omgeving
  • Ontvang het certificaat ‘Bijendak’
  • Geen omkijken naar: onze imker inspecteert regelmatig uw bijenkast.
  • Honing van eigen bodem
  • Leer van de organisatievaardigheden van een bijenvolk
Binnen 1 werkdag contact
Bijen zijn erg belangrijk in de natuur. Ze bestuiven bloemen en bomen maar ook ruim 75% van onze landbouwproducten. Zoals appels, kersen, courgette, tomaat, bonen en plant­aardige olie. Deze producten dreigen op termijn schaars te worden. De bij kent zware tijden op dit moment. U kunt de groei van de bijenpopulatie in Nederland een handje helpen. Door een bijenkast met bijenvolk op het platte dak van uw kantoorpand (of op uw bedrijventerrein) te plaatsen. Een bijenkast met bijenvolk. Plug & play: u heeft er geen omkijken naar, maar u krijgt wel de honing.  

Een bijenkast op mijn dak, waarom zou ik?

De aarde warmt op met alle gevolgen van dien. Het is belangrijk dat we met zijn allen zuiniger omgaan met onze directe leefomgeving, flora en fauna. Als privépersoon maar ook als bedrijf. Duurzaam ondernemen is daarom belangrijker dan ooit. Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van uw pand. Maar leuker (en makkelijker) is het om de loze ruimte van uw bedrijfspand of -terrein in te zetten voor een goed doel. Laat een bijenkast met bijenvolk op uw dak plaatsen. Het bijenvolk helpt de natuur in de directe omgeving van uw bedrijf. Én u krijgt alle honing die de bijenkast oplevert. Voor in de thee, op de boterham of als origineel relatiegeschenk. 

Krijg ik meer dan alleen maar honing?

De Bijzaak vertelt graag over bijen. Daarom geven ze ook rooftop-workshops. Zo leren u en de werknemers de bijen beter kennen. En steekt u wat op over hoe uw bijen­volk het werk organiseert. Dit kunt u dan weer toepassen op de werkvloer.

Wij kiezen voor De Bijzaak

Op elk kantoordak in Nederland een bijenvolk. Dat is de missie van De Bijzaak. Bijen staan wereldwijd, ook in Nederland, erg onder druk. ’Urban beekeeping’ kan hier verandering in brengen. De Bijzaak biedt met kant-en-klaarbijenkasten (inclusief bijenvolk en volledig beheerd door de imkers van de Bijzaak) een laag­drem­pelige manier om vastgoed in te zetten voor de lokale biodiversiteit. Centraal Beheer steunt dit initiatief van harte, onder andere met 2 bijenkasten op eigen terrein. 

Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode die de duurzaamheid van gebouwen bepaalt. Door te investeren in een duurzaam en gezond bedrijfspand heeft u kans op subsidie. Als gebouweigenaar kunt u met een BREEAM-NL certificaat een bedrag terug krijgen over de investering. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het BREEAM-NL niveau waarop het gebouw wordt gecertificeerd en het jaar waarin u de aanvraag indient.
De kosten voor een 2e kast zijn een stuk lager. Per kast zijn de kosten € 500,- per jaar extra. 
Bijen zullen nooit actief op zoek gaan naar zoetigheden zoals cola, bier of fruit. Dit doen wespen wel. Bijen vliegen alleen buiten hun kast om gericht voedsel te zoeken. Ze blijven niet rond de kast hangen, maar vliegen in een straal van 3 km uit.
Gebeurt het in een enkel geval toch dan is dit is per ongeluk. Bijen hebben een groot vlieg­gebied en zijn zeer taakgericht. Ze vliegen alleen daar waar hun werk is. 
De Bijzaak neemt al het werk uit handen. Van het plaatsen van de bijen, tot de regel­matige controles en de eventuele honingoogst. Er hoeft alleen maar iemand zijn die ongeveer 10/12 keer per jaar de deur naar het dak open doet.
Deze plek moet:
  • minimaal 150 kg kunnen dragen
  • één vierkante meter vrije ruimte hebben
  • zich liefst op het noordoosten of tegen een bestaande constructie bevinden.
De Bijzaak boort of schroeft niet in daken. De bijenkasten worden door middel van span­banden gezekerd en aan een dragende constructie (of bevestigingspunt van deze constructie) bevestigd. De imkers van De Bijzaak werken niet op daken zonder nadrukkelijke toestemming.
Wilt u uw bedrijf verduurzamen? En ook nog eens een positieve bijdrage leveren aan uw directe omgeving? Denk dan eens aan een bijenkast op uw platte dak.
Binnen 1 werkdag contact

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn. 

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook wat voor u:

Een sedumdak

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor onze planeet. Een groen dak of sedumdak op uw bedrijfspand helpt daaraan mee. Het koelt en isoleert het gebouw en zorgt ervoor dat uw dak langer meegaat.

Subsidiescan bedrijven

Wilt u weten voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt? Een ervaren subsidieadviseur helpt u met een subsidieanalyse. U ontvangt een duidelijk én leesbaar rapport. Zo weet u zeker dat u alle kansen helder in beeld heeft.

Subsidie duurzaam ondernemen

Wilt u met uw bedrijf verduurzamen? Bekijk dan of uw investering in aanmerking komt voor een subsidieregeling. U betaalt alléén bij het toekennen van een subsidie.