Vrouw aan het werk met laptop op bureaufiets

Inkomens- en verzuimverzekeringen met 5% korting voor FME-leden

Verzekeringen voor de FME

Als lid van FME ontvangt u korting op de collectieve WIA-verzekering, de WGA-eigenrisicoverzekering en de verzuimverzekering van Centraal Beheer. Hiermee verzekert u het financiële risico van kort- en langdurig ziekteverzuim van uw medewerkers.

Uw voordelen:

  • 5% FME-ledenkorting met mogelijkheid tot combikorting
  • Inkomensgarantie voor uw medewerkers
  • 1 vast aanspreekpunt
Vragen? Bel ons gerust op (055) 579 8198

Waarom kiezen voor Centraal Beheer?

Met ruim 110 jaar ervaring is Centraal Beheer een begrip in de markt. Als u kiest voor Centraal Beheer krijgt u een totaaloplossing voor re-integratie én financiële zekerheid. Zo draagt u concreet bij aan sterk werkgeverschap. Onze inkomensexperts helpen u graag verder in een persoonlijk gesprek. Niet voor niets zijn wij in 2022 al voor de 5e keer op rij verkozen tot de ‘Beste zakelijke schadeverzekeraar van Nederland’ in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

WIA-verzekering: financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid
Als werkgever wilt u uw medewerkers natuurlijk beschermen tegen inkomensterugval bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Met een WIA-verzekering van Centraal Beheer toont u sterk werkgeverschap. Is uw medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt? Dan vult onze meest complete WIA-verzekering het inkomen gegarandeerd aan tot minimaal 70% van het laatstverdiende salaris. Een goede basis voor uw medewerkers! Zo kan hij de tijd nemen om weer beter te worden. Zonder zich zorgen te maken over zijn huis of gezin. Wilt u berekenen hoe hoog het inkomen van uw medewerkers is bij arbeids­ongeschikt­heid? Gebruik dan onze handige WIA-calculator.

WGA ERD-verzekering: eigenrisicodragers hebben zelfregie voor de WGA-uitkering en re-integratie van (ex-)medewerkers
Na 2 jaar gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (of volledig met kans op herstel) krijgt uw medewerker een WGA-uitkering van UWV. Als werkgever betaalt u hiervoor een premie aan de Belastingdienst. U kunt er ook voor kiezen eigenrisicodrager te worden. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de WGA-uitkering aan uw medewerkers. En voor hun re-integratie. Maar u loopt natuurlijk ook een financieel risico. Voor dat risico kunt u een WGA ERD-verzekering afsluiten.

Verzuimverzekering: alles goed geregeld bij een zieke medewerker
Kan uw medewerker door bijvoorbeeld griep, een burn-out of een gebroken been tijdelijk niet werken? Als werkgever bent u verplicht 2 jaar (een deel van) het loon van uw zieke medewerker te betalen. Met een verzuimverzekering of ziekteverzuimverzekering verzekert u zich tegen het financiële risico van deze loondoorbetaling. Wij helpen u bij de wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject van uw zieke medewerker.

Oplossingen bij arbeidsongeschiktheid

Geef bij onze adviseurs aan dat u lid bent van FME. Uw adviseur vertelt u graag meer over uw ledenvoordeel. 

WIA

WIA-verzekering

U biedt uw medewerkers inkomensgarantie. Met de WIA-Excedentverzekering is ook het loon boven €125.000,- verzekerd, u voldoet aan de afspraken binnen uw cao, u stimuleert re-integratie en uw medewerker voldoet aan de acceptatiecriteria voor een hypotheek.

WGA ERD

WGA ERD-verzekering

U heeft de regie in eigen hand. U bespaart vaak op uw premie. Ook heeft u minder werk en meer gemak door onze intensieve samenwerking met UWV. Hiernaast kunt u hulp krijgen met Ziektewetmanagement en kunt u rekenen op een professionele re-integratieservice.

Verzuim

Verzuimverzekering

Onze Verzuimverzekering biedt bescherming tegen de hoge kosten van loondoorbetaling bij een zieke medewerker. U doet gemakkelijk een ziek- of herstelmelding via het online Meldloket of de Verzuim Manager app. Bij de Verzuimverzekering Compleet of de MKB Verzuim ontzorg-verzekering krijgt u bovendien: 1 vast aanspreekpunt voor de verzuimbegeleiding, persoonlijke begeleiding wanneer uw medewerker ziek wordt, hulp zodat uw zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk kan, hulp bij het voldoen aan de wettelijke verplichtingen rondom loondoorbetaling en re-integratie én hulp bij het voorkomen van boetes van UWV.

Handig om te weten

Video Wat is WIA?

Wat is WIA nu eigenlijk? Bekijk de korte video.

WIA Casemanagement schematisch overzicht

Samenwerken aan re-integratie

John Steggink inkomensexpert Groot Zakelijk

Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden