Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ziekte

Wat is het juiste moment voor een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering? 

Hét moment om een arbeidsongeschiktheids­verzeke­ring (AOV) te nemen is er niet. Maar dit zijn de 5 meest voorkomende momenten van ondernemers wanneer zij hun AOV afsloten.

Inkomen 3 jun 2020 2 minuten

5 momenten voor het afsluiten van een AOV

Als u begint met ondernemen is het lastig om vooruit te kijken qua uw eigen bedrijf. Wél staat vast dat u elke maand vaste lasten heeft. Voor uw bedrijf, maar ook privé gezien. Weet u hoeveel u elke maand nodig hebt? Dan weet u ook welke omzet nodig is. Voor dat bedrag kunt u zichzelf verzekeren met een AOV. Duur? Dat hoeft niet, want u kunt het bedrag altijd hoger of lager maken. Handig voor als u met uw onderneming succesvoller wordt, en uw vaste kosten oplopen. U kunt ook spelen met de uitkeringsperiode. Wilt u bijvoorbeeld maar een paar jaar uitkering krijgen? Dan wordt ook uw AOV goedkoper. U kunt uw AOV invullen naar eigen wensen.
Gaat u trouwen? Dan krijgt ook uw bedrijf er een partner bij. En wat uw partner doet, maakt uit voor de onderneming. Dus ook voor de risico’s. Verliest uw partner zijn of haar inkomsten? Dan moet u misschien meer verdienen. Veel ondernemers die trouwen, nemen daarom een AOV. Datzelfde gebeurt bij het krijgen van kinderen.
Ook het kopen van een huis is zo’n belangrijk moment. U leent tonnen en betaalt jarenlang elke maand veel geld aan de bank. Daarom kiezen veel ondernemers en huizenkopers voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Soms wil de bank dat u een AOV neemt, omdat ze wil dat u uw hypotheek kunt blijven betalen. Maar vaak kiest een ondernemer er zelf voor.
Als iemand in uw omgeving van ziek wordt of geblesseerd raakt, kan u dat wakker schudden. U ziet als ondernemer dan de problemen die daarbij horen. Hetzelfde geldt als u ineens geblesseerd raakt. Misschien niet zwaargewond, maar wel vervelend genoeg om even rustig aan te moeten doen. Dat kan u aan het denken zetten. En doen besluiten om voor een AOV te gaan.
Groeit uw onderneming? Wordt het steeds drukker met uw bedrijf? Dan heeft u misschien ook een AOV nodig. Want meer werk betekent een groter risico. Dat kunt u eenvoudig afdekken met een AOV.

Voorkomen is beter dan genezen

Een AOV zorgt ervoor dat u als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten. Wilt u weten of een AOV iets voor u is? Bekijk welke oplossingen er zijn.