man-bezig-met-elektronische-apparaten

Computer- en elektronica­verzekering

Zekerheid voor u en uw onderneming

 • Direct doorwerken bij schade
 • Uw laptop ook verzekerd als u op pad bent
 • Extra kosten door niet werkende apparaten zijn verzekerd

Al uw elektronica verzekerd op 1 polis

Met de Computer- en elektronica­verzekering verzekert u de schade aan onder meer uw computers, servers, laptops, beamers, kopieer­machines en kassa­systemen. Op uw vestigings­adres en op locatie, bijvoorbeeld als u uw laptop meeneemt naar de klant. Of wanneer uw apparatuur verhuisd wordt binnen Nederland. En u bent verzekerd voor de extra kosten die u maakt als de apparatuur niet werkt door schade. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor overwerken, het inhuren van personeel of huren van andere apparatuur. Zekerheid voor u en uw bedrijf.

Voor ondernemingen en zzp’ers

De Computer- en elektronica­verzekering is een aanvulling op de bedrijfs­middelen­­verzekering (voor uw inventaris) en de brand- en bedrijfs­schade­verzekering. Heeft uw onder­neming veel elektronische apparaten en bent u voor de bedrijfs­voering hiervan afhankelijk? Dan geeft de Computer- en elektronica­verzekering een uitgebreide dekking. Denk aan architecten­bureaus of winkeliers. Bent u zzp’er? En heeft u uw laptop op naam van de zaak gekocht?  Ook dan kunt u uw laptop en andere elektronica met deze elektronicaverzekering verzekeren.

U kunt de volgende computers en elektronica verzekeren:

 • Mainframes, computers, servers, terminals, beeldschermen, printers, scanners, modems, splitters, netwerk­componenten (incl. kabels en kasten).
 • De klimaat­beheersings­apparatuur in een speciaal daarvoor ingerichte computerruimte.
 • Laptops, notebooks, tablets, beamers, draagtassen. Geen mobiele telefoons/smartphones.
 • Telefoon­centrale incl. toestellen, faxen, kopieer­machines, weegsystemen, kassa- en afreken­apparatuur, anti-diefstal­apparatuur, toegangs­beveiligings­systemen.
 • Proces­computer­apparatuur.

Verzekerd in de Computer- en elektronica­verzekering

Deze elektronica­verzekering bestaat uit rubrieken. U kunt zelf kiezen welke rubriek u wel of niet wilt verzekeren. Sommige rubrieken kunt u alleen afsluiten samen met een andere rubriek. Wij helpen u natuurlijk graag bij het maken van de juiste keuze voor uw bedrijf. Zo stemt u deze verzekering af op uw wensen. U verzekert bijvoorbeeld wel uw computer en elektronica, maar niet de programmatuur en schade door het verlies van data.

Wel verzekerd (als u alle rubrieken kiest)

 • Computer- en elektronica buiten het vestigingsadres tijdens transport.
 • Diefstal en inbraak van de apparatuur.
 • Valschade.
 • Kosten die het bedrijf maakt door uitval van de apparatuur (gevolgschade).
 • Diefstal uit een auto of vrachtwagen. De apparatuur is van buitenaf niet te zien en moeilijk te stelen (geen cabriolet of afdekzeil). Tussen 22.00 en 7.00 uur, in het weekend en op feestdagen staat het voertuig in een afgesloten gebouw (geen openbare parkeergarage).

Niet verzekerd

 • Mobiele telefoons/smartphones.
 • Schade die niet de werking van het apparaat beïnvloeden (bv. krassen).
 • Schade aan onderdelen door gebruik.
 • Losse onderdelen, bv. printerlades, toners.
 • Cybercrime of verlies van data door hacken.
Precies weten wat wel en niet is verzekerd?
Kijk in onze polisvoorwaarden Computer- en elektronicaverzekering

Dit krijgt u vergoed bij schade

U kiest een verzekerd bedrag voor de elektronica- en computer­verzekering en een eigen risico bedrag. Dit kan per rubriek verschillend zijn. U krijgt volgens de polis­voorwaarden vergoed tot dit verzekerd bedrag. Hier gaat uw eigen risico van af.

Wij betalen tot 30 maanden de nieuwwaarde
Is het repareren van een apparaat of computer duurder dan het kopen van een nieuwe? We noemen uw apparaat of computer dan total loss. Bij een schade binnen 30 maanden na de aanschaf­datum betalen we de nieuw­waarde. De nieuwwaarde is het bedrag dat u betaalt om het apparaat of de computer nieuw te kopen. Na deze periode krijgt u de dag­waarde. Dit is de nieuwwaarde min 2% afschrijving per maand. De dagwaarde is nooit minder dan 10% van de oorspronkelijke nieuw­waarde.

Wat kost de Computer- en elektronica­verzekering?

U heeft bij ons al een Computer- en elektronica­verzekering zakelijk voor € 75,- per jaar, inclusief assurantie­belasting. Daarmee heeft u uw computer en elektronica verzekerd voor € 2.500,-. Uiteraard is het afhankelijk van uw situatie wat de werkelijke premie wordt. Wij helpen u daar graag bij.

Vraag een offerte voor de Computer- en elektronica­verzekering aan

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in. Wij maken graag een offerte voor de elektronica­- en computerverzekering.

Computer-electronicaverzekering-wijbellenu

Wij bellen u

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. U krijgt een offerte op basis van uw situatie en wensen.

Computer-electronicaverzekering-offerteopmaat

Offerte op maat

Heeft uw bedrijf meer dan 20 werknemers? Neem dan contact op met uw account­manager.

Schade melden

Zo handelen wij uw schade af: 
Meld uw schade zo snel mogelijk. U kunt 24/7 bellen. Wij staan u persoonlijk te woord en vertellen u hoe u het beste kunt handelen. Een schade­specialist kan u helpen om de schade zo snel mogelijk te verhelpen of te verminderen.
Soms kunt u beschadigde spullen beter opnieuw kopen en soms kan de schade hersteld worden. Onze schade-expert houdt daar rekening mee en berekent het schadebedrag.

Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening meteen naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten.
Met een voorschot kunt u bijvoorbeeld vervangende spullen kopen. Is de schade hersteld? Dan stuurt u ons de rekening. Daarna ontvangt u de rest van het schadebedrag.

Ook handig om te verzekeren

Deze elektronica- en computer­verzekering voor bedrijven kunt u aanvullend afsluiten bij de Brand- en bedrijfs­­schade­­verzekering en de Bedrijfs­middelen­verzekering.

Brand- en bedrijfs­­schade­­verzekering

Met een bedrijfsschadeverzekering verzekert u de misgelopen brutowinst door schade. Handig voor als uw bedrijf hierdoor stil komt te liggen.

Bedrijfs­middelen­verzekering

Handig voor als u gebruikmaakt van een kantoor of opslagruimte buitenshuis. Of als uw bedrijfsinventaris in huis meer dan € 25.000,- waard is.

Bedrijfs­­aansprakelijk­­heids­verzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hiermee verzekert u de schade die door u of uw werknemers wordt veroorzaakt tijdens het werk.