aanhanger-achter-auto

Zakelijke aanhang­wagen­­verzekering 

Verzeker uw aanhangwagen voordelig en compleet

  • Ook verzekerd in de stalling en tijdens werkzaamheden.
  • Zelf uw eigen risico kiezen.
  • Uitmuntende 24/7 service en schadeafhandeling.
Als ondernemer of zelfstandige in uw branche zult u regelmatig zaken in een aanhang­wagen vervoeren. Maar wat als er iets gebeurt met uw aanhanger? Deze wordt bijvoor­beeld gestolen. Of raakt beschadigd tijdens een brand. Dan heeft u echt een probleem. Met onze uitgebreide Aanhangwagenverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade door ongevallen, brand, vernieling, diefstal of weersomstandigheden als storm en hagel. En krijgt u schade, dan lost onze uitstekende Schadeservice de problemen die zijn ontstaan snel op. U kunt deze zakelijke Aanhangverzekering afsluiten in combinatie met de Bedrijfsautoverzekering.

De standaarddekking

Deze verzekering biedt u de volgende dekkingen:
  • Het hele jaar door verzekerd: met onze Aanhangwagenverzekering zakelijk is uw aanhanger altijd goed en voordelig verzekerd. In de stalling en tijdens uw werkzaamheden.
  • U bepaalt zelf de hoogte van het eigen risico: u kunt kiezen voor € 0,-, € 150,- of € 300,-. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie die u betaalt.
  • Geen dagwaarde, maar aanschafwaarde: gaat uw aanhangwagen volledig verloren bij een voorval waarvoor u bent verzekerd? En is uw aanhangwagen niet ouder dan drie jaar? Dan vergoeden wij de gehele aanschafwaarde tot € 12.500,-.

Veelgestelde vragen

Daar kunt u voor kiezen. Als u kiest voor een eigen risico, betaalt u een deel van de schade zelf. Maar nooit meer dan het maximale bedrag (van € 150,- of € 300,-) dat u zelf vaststelt.

Wij werken met ervaren en getrainde medewerkers en schade-experts. Zij zorgen voor een snelle afhandeling en zo weinig mogelijk 'papierwerk' voor u. Daarnaast mag u zelf uw reparateur kiezen en evalueren wij onze Schadeservice regelmatig via tevreden­heidsonderzoeken.

Uw verzekering heeft een looptijd van 1 jaar. Na het 1e jaar kunt u de Aanhangwagenverzekering bedrijven dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.

Wanneer u ons belt voor het melden van een schade, kunnen wij u doorverwijzen naar een schadehersteller in de buurt. U kunt hem vervolgens direct bellen voor het maken van een afspraak.

Met de Aanhangwagenverzekering bent u verzekerd in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.

Dat kunt u zelf bepalen. Als u dat wilt, betalen wij schadebedrag rechtstreeks aan uw reparateur. U hoeft dus niet eerst zelf het schadebedrag voor te schieten.

Bij een aanhangwagen is het WA-gedeelte (schade aan anderen) verzekerd onder het trekkende voertuig. Het cascogedeelte (schade aan eigen aanhanger) kan op de aanhanger zelf verzekerd worden.

Nee, voor aanhangwagens stellen wij geen aanvullende eisen. Wij adviseren wel de aanhanger in een afgesloten ruimte te stallen en/of te voorzien van een SCM-TNO goedgekeurd slot.

Als u vragen heeft over een schade die in behandeling is genomen, kunt u op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur terecht bij onze klanten­service via telefoonnummer (055) 579 8250. Zij kunnen u precies vertellen wat de status is van uw schadeafhandeling.

Raakt uw aanhangwagen total loss bij een voorval waarvoor u de verzekering heeft gesloten? Bij een aanhangwagen die niet ouder is dan drie jaar keren we de aanschaf­waarde uit tot een maximum van € 12.500,-. Is de aanhangwagen ouder dan 3 jaar? Dan vergoeden wij de dagwaarde. Een expert stelt dan vast wat de aanhangwagen waard was, direct voordat de schade ontstond.