Uw huis verhuren

Laat het ons weten

Wilt u uw huis voor korte tijd verhuren? Meestal is dat gewoon mogelijk. En in bepaalde omstandigheden is ook verhuur voor een langere periode mogelijk.

Uw huis voor korte tijd (recreatief) verhuren

Met een hypotheek van Centraal Beheer is tijdelijk, recreatief verhuren geen probleem. Er zijn wel een paar regels:

  • Het huis blijft uw hoofdverblijf. U blijft ingeschreven staan op het adres.
  • U verhuurt het huis niet langer dan 60 dagen per jaar.
  • Een verhuurperiode is nooit langer dan 4 weken.
  • Uw opstalverzekering dekt de schade door kort verhuur volledig. De woonverzekering van Centraal Beheer dekt die schade bijvoorbeeld.
  • U vraagt ons toestemming voor de verhuur. Dat kan met een e-mail naar info@centraalbeheer.nl. Daarbij stuurt u ons een kopie van de polis van uw opstalverzekering.
  • Bij een betalingsachterstand krijgt u nooit toestemming voor verhuur.

Laat ons weten dat u uw huis tijdelijk verhuurt

Als u uw huis aanbiedt via bijvoorbeeld Airbnb of een andere website, stuur ons dan ook de gegevens van uw aanbod op de website. Als u uw huis rechtstreeks of op een andere manier verhuurt, e-mailt u ons een kopie van de huurovereenkomst. U vraagt opnieuw toestemming als er iets verandert.

Uw woning langere tijd verhuren

Wilt u uw woning meer dan 60 dagen per jaar verhuren? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk in het buitenland gaat werken of omdat u uw huis nog niet verkocht heeft, neem dan contact op met ons.

Heeft u een vraag?

Bel ‘Even Apeldoorn’: (055) 579 8100. Maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 21.00 uur. En vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Mailen kan ook: info@centraalbeheer.nl.