Specialist Wilber Hakman op de bouw

Inkoopvoorwaarden waar u op kunt bouwen? 

Eerlijk is eerlijk: de inkoopvoorwaarden zijn meestal niet het leukste onderdeel van het binnenhalen van een nieuwe opdracht. Als bouwer, architect of ingenieur wil je vooral aan de slag. Logisch! Specialist Wilber Hakman geeft 3 tips waarmee u alles goed én snel regelt.  
14 sep 2023 4 minuten

Al 30 jaar partner van bouwers, ingenieurs en architecten

Net als bouwen, ontwerpen en ontwikkelen is verzekeren vaak ook maatwerk. Het mooiste vind ik om elke keer weer die puzzel te leggen. Zodat de dekking van de verzekering precies aansluit op de omvang van een opdracht of het soort project. Dat doe ik al 30 jaar voor vooral architecten, ingenieurs en bouwers. En met mijn technische achtergrond heeft het maar weinig gescheeld of ik was zelf als ingenieur aan de slag gegaan. Geen wonder dat ik met zoveel plezier en interesse werk in deze branche.

Een sector onder druk

Op dit moment zien we hoe de bouw in Nederland steeds meer stagneert. Stikstofregels, krapte op de arbeidsmarkt, stijgende kosten en inflatie maken het moeilijker om projecten van de grond te krijgen. Op hetzelfde moment zorgen de energietransitie, een flink woningtekort en uitdagingen op het gebied van mobiliteit voor grote maatschappelijke uitdagingen. Merkt ook uw onderneming hier de gevolgen van? Dit kan gevolgen hebben voor uw zakelijke verzekeringen of de verzekerbaarheid van projecten. Informeer daarom altijd uw verzekeraar over veranderingen binnen uw onderneming of bedrijfsvoering.
Wilber Hakman
Passende inkoopvoorwaarden zijn het beste fundament voor een goede samenwerking
Wilber Hakman

3 tips over inkoopvoorwaarden en aansprakelijkheid

Het komt bijna nooit voor dat de inkoopvoorwaarden van u als leverancier hetzelfde zijn als die van de opdrachtgever. Ga dus niet zomaar akkoord, want dan neemt u soms onnodig veel risico. 
Hiermee is uw bedrijf verzekerd tegen financiële schade als gevolg van een beroepsfout. Dit geldt alleen als het contract met de opdrachtgever aansluit op de dekkingsvoorwaarden van uw verzekeringspolis. Controleer dit altijd.
Of de polis van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering aansluit op de inkoopvoorwaarden, kunt u in sommige gevallen laten checken door uw verzekeraar.

Doe de inkoopvoorwaardencheck

Architecten, ingenieurs en bouwers met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering bij Centraal Beheer kunnen hun contracten laten checken bij 1 van onze experts. Binnen een paar werkdagen hoort u van ons of de opdracht verzekerd is. Óf dat de polis voor deze opdracht bijvoorbeeld moet worden uitgebreid.

Bekijk de video

Wilber praat je bij

Even voorstellen: Wilber Hakman

Wilber Hakman is al ruim 30 jaar specialist zakelijke schadeverzekeringen bij Centraal Beheer. Met speciale aandacht voor architecten, ingenieurs en bouwer. Een wereld waar hij met zijn technische achtergrond veel raakvlak mee heeft.
Wilber hakman
Geschreven door Wilber Hakman
Specialist schadeverzekeringen voor architecten, ingenieurs en bouwers
Wilber is al meer dan 30 jaar Specialist Zakelijke Schadeverzekeringen bij Centraal Beheer. Hij heeft specifieke aandacht voor architecten, ingenieurs en bouwers.