Meer informatie

Elke zzp’er krijgt direct met de Belastingdienst te maken. Als ondernemer moet u omzetbelasting (ofwel BTW) betalen. En u blijft ook inkomstenbelasting betalen. U heeft dus een goede administratie nodig. U kunt natuurlijk een accountant inschakelen, maar voor een ondernemer is basiskennis van de belastingheffing altijd handig. Daarom organiseert de Belastingdienst samen met de Kamer van Koophandel (KVK) informatieavonden. U krijgt daar informatie en kunt vragen stellen over wat voor u van toepassing is. Kijk op de website van de KVK wanneer die avond bij u in de buurt wordt gehouden.
Zelfstandig professional bent u voor eigen rekening en risico. Toch is het onverstandig om maximaal risico te nemen. Wat doet u bijvoorbeeld als u een claim aan uw broek krijgt?
Lees meer
Als zzp’er heeft u na uw 67e alleen recht op een AOW-uitkering. Daarom moet u al vroeg nadenken over uw aanvullende pensioen. Hoe doet u dat? Welke vormen van pensioensparen zijn er voor zelfstandigen? En hoe komt u erachter hoeveel geld u nodig heeft?
Lees meer
Wat moet u doen als u een ongeluk krijgt, een tijdje geen werk hebt, of zwanger wordt? Bij zzp’ers zijn de financiële gevolgen daarvan altijd groter dan bij iemand in loondienst. U kunt zich tegen deze risico’s verzekeren. Welke verzekeringen zijn er? En hoe kiest u de beste optie?
Lees meer
U wilt niet dat als u komt te overlijden, uw nabestaanden geen raad weten met uw lopende bedrijf. Denk daarom goed na over het inkomen van uw partner of kinderen na uw dood. En over hoe u uw bedrijf overdraagt.
Lees meer
Ook als zzp’er bent u vaak onderweg. Waar moet u als beginnende zelfstandige op letten? Hoe kunt u uw reistijd het voordeligst voor uzelf regelen? Kunt u beter privé rijden of zakelijk? En hoe zit het met de aftrekbaarheid van fietskosten?
Lees meer