Rechtsbijstand­verzekering zzp

Eén van de belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers

Handig voor zzp'ers: een rechtsbijstandverzekering zakelijk. Wat als u als zzp’er een leverancier heeft die zijn afspraken niet nakomt? Of als uw opdrachtgever aan u verschuldigde facturen niet betaalt? Als er geen oplossing komt is er vaak nog maar één optie: juridische hulp inschakelen. Zonder rechtsbijstandverzekering kan dit een kostbare situatie zijn.

Waarom een zzp rechtsbijstandverzekering?

Bij onenigheid met een leverancier of opdrachtgever, moet u om uw gelijk te halen juridische hulp inschakelen. Dat is nooit goedkoop. En om u tegen deze kosten te beschermen, is er een rechtsbijstandsverzekering.

Deze verzekering dekt kosten die u moet maken in een juridisch conflict. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een advocaat, of de kosten die u maakt voor het incasseren van facturen. Voor een zzp'er kan het verstandig zijn om zo'n rechtsbijstandverzekering af te sluiten, vooral omdat de kosten van juridische bijstand snel kunnen oplopen.

Rechtsbijstandverzekering zzp: wat is er gedekt?

Met een zzp rechtsbijstandsverzekering zijn een aantal soorten kosten gedekt. In het algemeen gaat het om de volgende zaken:
  • Conflicten met klanten, leveranciers en afnemers
  • De kosten van het proces bij verlies
  • De kosten van het incasseren van openstaande facturen
Naast deze basisdekking kunt u er ook voor kiezen om andere zaken bij te verzekeren.

Heeft u interesse in een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers? Of wilt u meer informatie over wat er wel en niet is verzekerd? Kijk dan ook eens op de uitgebreide informatiepagina over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer: alles over de rechtsbijstandverzekering voor ondernemers.

Verschil tussen rechtsbijstand- en aansprakelijkheids­verzekering

Een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers dekt juridische kosten. Maar dat geldt ook voor een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheids­­verzekering. Grof genomen is het verschil dat u zich met een aansprakelijkheidsverzekering voor een deel indekt tegen de kosten wanneer u (onterecht) aansprakelijk wordt gesteld. Een rechtsbijstandsverzekering gaat verder. U bent verzekerd van juridische hulp ( hulp, advies en kostenvergoeding) voor u belangen. Dus ook als u zelf iemand aansprakelijk stelt voor geleden schade en/of letsel.

Bekijk de verschillen

Bedrijfsrechtsbijstand

Verzekerd van juridische hulp. U kunt de verzekering zelf samenstellen zodat hij past bij uw bedrijf.

Bedrijfsaansprakelijkheid

Ook schade die is veroorzaakt door een meewerkend familielid, uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger is verzekerd.