5 tips om uw vakantiegeld te besteden

Veel mensen ontvangen in mei het vakantiegeld. Fijn zo’n financieel extraatje voor de zomervakantie. Maar wat kunt u met dit geld doen als u niet op vakantie gaat? We geven u 5 tips.

Geldzaken 17 mei 2021 2 minuten

Vakantiegeld besteden

We geven u 5 tips

Betaal verbeteringen aan uw huis of tuin met uw vakantiegeld. Wilt u een dakkapel plaatsen of uw tuin opknappen? Misschien is nu het juiste moment.

U kunt het geld storten op een direct opvraagbare spaarrekening. Of een spaarrekening waarop uw geld tijdelijk vast staat. Dan krijgt u vaak meer rente.

U kunt uw vakantiegeld ook beleggen. Zeker nu de spaarrente zo laag is, kan beleggen een interessant alternatief zijn. Beleggen levert op de lange termijn vaak meer op dan sparen. Maar beleggen is niet zonder risico. Bekijk de verschillen tussen sparen en beleggen.
Het kan ook verstandig zijn om extra af te lossen op uw hypotheek. Dan wordt uw maandelijkse uitgave aan de hypotheek ook gelijk lager. Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.

U kunt uw vakantiegeld ook investeren in zonnepanelen of andere duurzame oplossingen voor uw huis. Een grote uitgave, die zich ook weer terug kan verdienen. Ga niet zo maar van start. Maak een plan en vergelijk de kosten en opbrengsten.

Fijne vakantie

Er zijn deze zomer weer wat meer mogelijkheden om vakantie te vieren. Misschien is het u gelukt om iets te boeken en kiest u juist níet voor sparen, beleggen aflossen of verbouwen. Hoe dan ook, geniet van uw vakantie!

Man kijkt serieus naar papieren
Man met laptop en papieren

Alle beetjes helpen

Uw vakantiegeld kan u net dat zetje geven om een grote uitgave te doen. Maar misschien bewaart u het liever voor later. Kies zelf uw bestemming. Met onze tips krijgt u vast ideeën!