Stel aan het shoppen

5 tips om uw vakantiegeld slim in te zetten

Veel mensen ontvangen in mei vakantiegeld. Fijn zo’n extraatje voor de zomervakantie. Gaat u niet of pas later op vakantie? We geven u 5 tips over hoe u uw vakantiegeld slim in kunt zetten.

Geldzaken 27 feb 2024 2 minuten

Slim omgaan met vakantiegeld

We geven u 5 tips

Denkt u er al een tijdje aan om uw studeerkamer te pimpen nu u misschien meer thuis werkt? Of wilt u eindelijk die mooie overkapping in uw tuin plaatsen? Misschien is nu een goed moment. Betaal verbeteringen aan uw huis of tuin met uw vakantiegeld.

Stort uw vakantiegeld (of een deel ervan) op een spaarrekening waar u altijd bij kunt. Of op een spaarrekening waarop uw geld tijdelijk vast staat. Uw geld is veilig. En u geeft uw geld minder snel uit aan andere dingen.

Heeft u weleens aan beleggen gedacht? Beleggen levert op de lange termijn vaak meer op dan sparen. Maar beleggen is niet zonder risico. Bekijk de verschillen tussen sparen en beleggen. Vindt u beleggen een beetje spannend of ingewikkeld? Dat hoeft niet. Onze beleggingsexperts Aart en Jeroen hebben wel een paar tips voor succesvol beleggen.
Het kan verstandig zijn om extra af te lossen  op uw hypotheek. Zo dalen de maandlasten en dat merkt u meteen in uw portemonnee. Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.

U kunt uw vakantiegeld ook investeren in zonnepanelen of andere duurzame oplossingen voor uw huis. Een grote uitgave, die zich ook weer terug kan verdienen. En met een lagere energierekening houdt u meer geld in uw portemonnee. Ga niet zo maar van start. Maak een plan en vergelijk de kosten en opbrengsten.

Fijne vakantie

Gelukkig zijn er deze zomer weer mogelijkheden om vakantie te vieren. Misschien heeft u uw vakantie al geboekt en kiest u juist níet voor sparen, beleggen, aflossen of verbouwen. Hoe dan ook, geniet van uw vakantie!