Geldzaken
Geldzaken

5 tips om uw vakantiegeld te besteden

Veel mensen ontvangen in mei het vakantiegeld. Fijn zo’n financieel extraatje voor de zomervakantie. Maar wat kunt u met dit geld doen als u niet op vakantie gaat? We geven u 5 tips.

  • 30 apr 2018
  • 2 minuten
  • 0

Vakantiegeld besteden

We geven u 5 tips

1

Verbouw uw huis 

Betaal verbeteringen aan uw huis of tuin met uw vakantiegeld. Wilt u een dakkapel plaatsen of uw tuin opknappen? Misschien is nu het juiste moment.
2

Zet geld op een spaarrekening 

U kunt het geld storten op een direct opvraagbare spaarrekening. Of een spaarrekening waarop uw geld tijdelijk vast staat. Dan krijgt u vaak meer rente. 
3

Beleg uw geld 

U kunt uw vakantiegeld ook beleggen. Zeker nu de spaarrente zo laag is, kan beleggen een interessant alternatief zijn. Beleggen levert op de lange termijn vaak meer op dan sparen. Maar beleggen is niet zonder risico. Bekijk de verschillen tussen sparen en beleggen
4

Los uw schulden af 

Als u nog schulden heeft, is het verstandig om deze af te lossen. Het kan ook voordelig zijn om extra af te lossen op uw hypotheek. Dan wordt uw maandelijkse uitgave aan de hypotheek ook gelijk lager. Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.
5

Koop iets duurs 

Na een hele winter uw huis verwarmen, wil een oude CV-ketel nog wel eens kuren krijgen. Tijd voor een nieuwe? Dit soort grote uitgaven kunt u doen met uw vakantiegeld. Ook een sportabonnement, nieuwe computer of andere grote uitgave kunt u nu misschien makkelijker doen. Veel winkels hebben kortingsacties rondom de betaling van het vakantiegeld. 

Fijne vakantie

En, wat wordt het voor u? Sparen of beleggen, aflossen, of toch verbouwen? De beste deal vinden voor een grote aankoop? Hoe dan ook. Geniet van uw vakantie, ook als u thuis blijft!
Man kijkt serieus naar papieren

Man met laptop en papieren

Alle beetjes helpen

Uw vakantiegeld kan u net dat zetje geven om een grote uitgave te doen. Maar misschien bewaart u het liever voor later. Kies zelf uw bestemming. Met onze tips krijgt u vast ideeën!