Vakantie
Vakantie

Festivalchecklist: de lijst van vergeten dingen

In de zomer bezoek ik altijd een paar festivals. Soms ook meerdere dagen. Dan moet er van alles mee. De 1e keer was ik veel handige dingen vergeten. Dit gebeurt me niet meer. Dankzij mijn checklist van vergeten dingen!

  • 1 jun 2018
  • 3 minuten
  • 0

Ik ben dol op lijstjes

Tijdens mijn werk leef ik op lijstjes. Ik kan niet zonder. Ook als ik op reis of naar een festival ga. Want ik wil niets vergeten. Maar tijdens mijn 1e festival kwam ik erachter dat ik toch een heleboel handige dingen vergeten was.

Neem handige dingen mee

Zonnebril, pinpas, tent en luchtbed. Deze spullen vergeet ik niet zo snel. Ze staan vast en zeker bovenaan ieders checklist. Maar uit eigen ervaring weet ik dat er veel creatieve oplossingen zijn die een festival nog leuker maken. Lees daarom mijn lijstje van ‘vergeten dingen’.

Festivalchecklist

Mijn lijstje van vergeten dingen

1

Een cijferslotje voor de tent

Een slot op de tent? Nee, niet tegen inbrekers. Maar wel om verdwaalde gasten met een slokje teveel op uit mijn tent te houden. Niets is zo vervelend als er ’s nachts ineens een onbekende op mijn luchtbed ligt te snurken.
2

Een handpomp: handiger dan elektrisch

Op mijn 1e festival haalde ik een elektrische pomp uit mijn rugzak. “Zo is mijn luchtbed lekker snel opgepompt”, dacht ik nog. Ik werd keihard uitgelachen. Stopcontacten zijn zeldzaam op festivalcampings. Dus neem lekker die ouderwetse handpomp mee. Of sluit aan in de lange rij voor het enige stroompunt.
3

Stekkerdoos

Soms is er een ‘verdwaald’ stopcontact bij de douches. Dan sluit ik direct een grote stekkerdoos aan. En maak ik mezelf en een heleboel andere festivalgangers blij. Dit is wel zeer simpel vrienden maken. In korte tijd is het heel erg gezellig rondom die stekkerdoos. Zo ontstaan er de mooiste gesprekken over muziek!
4

Lekker hygiënisch

Een heel weekend dansen en zweten in de zon. Al gauw ben ik niet meer zo’n fris typetje. Daarom neem ik anti-bacteriële handgel en droogshampoo mee. Zo voel ik me toch nog een beetje schoon. Is de rij voor de campingdouche echt te lang? Tja, dan maar even improviseren in de tent met snoetenpoetsers en wegwerpwashandjes. Even wat deodorant spuiten: klaar voor een nieuwe dag!
5

Extra power voor de telefoon

Er zijn speciale oplaadpunten voor telefoons. Maar daar staan vaak lange rijen. Ik neem daarom een ‘powerbank’ mee. Ook schakel ik zoveel mogelijk de wifi uit. Zo raakt mijn telefoon minder snel leeg.
6

Flessendopjes

Flesjes water mogen niet mee naar het festivalterrein. Dus koop ik ter plekke een waterflesje. Maar de barman of –vrouw moet dan het dopje eraf draaien. Daarom neem ik flessendopjes van huis mee. Zo kan ik het flesje steeds opnieuw vullen met kraanwater. Beter voor het milieu en de portemonnee!
7

Mijn eigen ontbijtje

 

Krentenbollen, Turks brood en hardgekookte eitjes. Dat is ook de volgende dag nog prima te eten. En goedkoper dan een ontbijtje op de camping.

Vergeet het ticket niet!

Het lijkt een voorspelbare tip: Maar wel een belangrijke! Zonder ticket gaat het hele feest niet door. Ik print het uit en stop het direct in mijn tas. Ik zet ook nog een mobiele versie op mijn telefoon. Zo ben ik op alles voorbereid. Nu nog een mooie plek dicht bij het podium scoren….

Lees meer over festivals

Op zoek naar tips tijdens het festival? Lees dan: 'Festivaltips: de do’s en don’ts'. Of lees hoe een annuleringsverzekering ook handig kan zijn voor een gekocht festivalkaartje.

Speciaal aanbevolen