Stel op festival op de foto

Festivalchecklist: de lijst van vergeten dingen

Er zijn steeds meer festivals. Gaat u meerdere dagen? Dan moet er van alles mee. Dankzij deze checklist zorgt u dat u geen dingen meer vergeet.

Vakantie 22 dec 2022 3 minuten

Dol op lijstjes

Lijstjes zijn handig. Tijdens het werk, maar ook als u naar een festival gaat. Zo voorkomt u dat u dingen vergeet.

Neem handige dingen mee

Zonnebril, pinpas, tent en luchtbed. Deze spullen staan vast en zeker bovenaan ieders checklist. Maar er zijn veel creatieve oplossingen die een festival nog leuker maken.

Festivalchecklist

Lijstje van vergeten dingen

Een slot op de tent? Nee, niet tegen inbrekers. Maar wel om verdwaalde gasten met een slokje teveel op uit de tent te houden. Niets is zo vervelend als er 's nachts ineens een onbekende op uw luchtbed ligt te snurken.

Laat de elektrische pomp thuis. Stopcontacten zijn zeldzaam op festivalcampings. Dus neem lekker die ouderwetse handpomp mee. Of sluit aan in de lange rij voor het enige stroompunt.

Soms is er een 'verdwaald' stopcontact bij de douches. Sluit een grote stekkerdoos aan. Maak uzelf en een heleboel andere festivalgangers blij. Dit is wel zeer simpel vrienden maken. In korte tijd is het heel erg gezellig rondom die stekkerdoos. Zo ontstaan er de mooiste gesprekken over muziek!


Een heel weekend dansen en zweten in de zon. Al gauw bent u niet meer zo'n fris typetje. Neem daarom anti-bacteriële handgel en droogshampoo mee. Zo voelt u zich toch nog een beetje schoon. Is de rij voor de campingdouche echt te lang? Tja, dan maar even improviseren in de tent met snoetenpoetsers en wegwerpwashandjes. Even wat deodorant spuiten: klaar voor een nieuwe dag!

Er zijn speciale oplaadpunten voor telefoons. Maar daar staan vaak lange rijen. Neem daarom een 'powerbank' mee. Schakel zo veel mogelijk de wifi uit. Zo raakt uw telefoon minder snel leeg.

Flesjes water mogen niet mee naar het festivalterrein. Dus koop ter plekke een waterflesje. Maar de barman of –vrouw moet dan het dopje eraf draaien. Neem daarom flessendopjes van huis mee. Zo kan het flesje steeds opnieuw worden gevuld met kraanwater. Beter voor het milieu en de portemonnee!

Krentenbollen, Turks brood en hardgekookte eitjes. Dat is ook de volgende dag nog prima te eten. En goedkoper dan een ontbijtje op de camping.

Vergeet het ticket niet!

Het lijkt een voorspelbare tip: Maar wel een belangrijke! Zonder ticket gaat het hele feest niet door. Print het uit en stop het direct in uw tas. Zet ook nog een mobiele versie op de telefoon. Nu nog een mooie plek dicht bij het podium scoren…

Lees meer over festivals

Op zoek naar tips tijdens het festival? Lees dan: 'Festivaltips: de do's en don'ts'. Of lees hoe een annuleringsverzekering ook handig kan zijn voor een gekocht festivalkaartje.