Onderweg
Onderweg

Pechhulpverzekering: weggegooid geld?

U staat met pech langs de weg. Dan wilt u snel geholpen worden. Tegenwoordig is er ook pechhulp zonder abonnement of verzekering. Is een pechhulpverzekering dan nog wel nodig?

  • 25 okt 2018
  • 2 minuten
  • 0

Hulp met RoadGuard

Heeft u pech onderweg? Maar geen Pechhulpverzekering? Met RoadGuard wordt u snel geholpen. Via uw smartphone en zonder abonnement! Meer over RoadGuard

Pechhulp via verzekering

Voor een verzekering of abonnement betaalt u een vaste premie per maand of jaar. Bij pech wordt uw auto dan gerepareerd. Als dat niet direct lukt, brengt de hulpdienst uw auto naar een garage. Bij de meeste verzekeringen krijgt u vervangend vervoer. Ook bij Pechhulp Nederland van Centraal Beheer.
Man en vrouw bij auto

Hulp zonder verzekering

Bij pechhulp zonder een abonnement of verzekering betaalt u geen vaste premie per maand of per jaar. U betaalt alleen als u de pechhulp gebruikt. U betaalt dan de kosten van het soort pech dat u heeft. Via de speciale app meldt u dat u pech heeft. De autohulpdienst die het dichtst bij u in de buurt is, komt u dan helpen. Betalen doet u ook via de app. Deze vorm van hulp is alleen gericht op het repareren van de auto. Meestal zijn er geen aanvullende diensten, zoals vervangend vervoer. Een voorbeeld van pechhulp zonder verzekering is RoadGuard.

Waar of niet waar?

Vaak horen we de vraag of een pechhulpverzekering weggegooid geld is. Dat is moeilijk te zeggen. Het is maar net waar u zich goed bij voelt. Bij een verzekering kost het u niets als u de pechhulp inschakelt. Dáár betaalt u de premie voor. Heeft u nooit pech? Dan voelt het alsof u voor niks die premie betaalt. Pechhulp zonder verzekering past misschien beter bij u. U kunt dan rekenen op precies dezelfde hulp als bij een pechhulpverzekering. Maar u zit niet vast aan maandelijkse premies. U betaalt pas als u echt pech heeft. Dat is per pechgeval anders.

Speciaal aanbevolen