Stel in auto

Pech onderweg: verzekeren of hulp op afroep?

Niemand staat graag met pech langs de kant van de weg. Toch overkomt het bijna iedereen wel eens. Welke vormen van hulpverlening zijn er precies? 

Onderweg 2 dec 2022 2 minuten

Pechhulp via verzekering

Voor een verzekering of abonnement betaalt u een vast bedrag per maand of jaar. Bij pech wordt uw auto dan gerepareerd. Als dat niet direct lukt, brengt de hulpdienst uw auto naar een garage. Bij de meeste verzekeringen krijgt u vervangend vervoer. Ook bij Pechhulp Nederland van Centraal Beheer.

Man en vrouw bij auto

Hulp op afroep

Bij pechhulp zonder een abonnement of verzekering betaalt u alleen als u de pechhulp gebruikt. Via de speciale app meldt u dat u pech heeft. De autohulpdienst die het dichtst bij u in de buurt is, komt u dan helpen. Deze vorm van hulp is alleen gericht op het repareren van de auto. U betaalt een vast bedrag dat afhangt van de soort pech die u heeft. Betalen kan ter plaatse, ook via de app. Meestal zijn er geen aanvullende diensten, zoals vervangend vervoer. Een voorbeeld van pechhulp zonder verzekering is RoadGuard.

Waar of niet waar?

Nu steeds meer bedrijven hulp op afroep bieden, lijkt een pechhulpverzekering misschien weggegooid geld. Het is maar net waar u zich goed bij voelt. Bij een verzekering koopt u het risico af. En kost het niets als u de pechhulp inschakelt. Heeft u nooit pech? En maakt u zich geen zorgen over het risico? Dan past Pechhulp op afroep misschien beter bij u. U krijgt dezelfde hulp als bij een pechhulpverzekering. Maar zit niet vast aan maandelijkse premies. U betaalt pas als u echt pech heeft. Dat bedrag hangt af van de soort pech.