Vaker herrie met de buren

Corona veroorzaakt veel onzekerheid. Dat laat de ‘Juridische Barometer’ van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) zien. SAR komt op voor de belangen van verzekerden van Centraal Beheer. En zet de opvallende trends op een rij.

Thuis 8 mrt 2021 2 minuten

Groeiende vraag naar juridische hulp

Corona zet vanaf het voorjaar van 2020 ons leven flink op z’n kop. Daardoor was er extra veel vraag naar juridische informatie. Dat staat in de Juridische Barometer, een uitgave van Stichting Achmea Rechtsbijstand. De nieuwste editie maakt de balans op van een bijzonder jaar.

Veel vragen over 'Reizen' en 'Werken'

De reisbranche werd zwaar getroffen door corona. En daarmee heel veel klanten. Die bleven zitten met vragen. Over geannuleerde reizen of aangeboden vouchers. Ook op het werk zorgde het virus voor onrust. Denk aan een veilige werkplek, inleveren van salaris of ontslag. De laatste jaren waren er juist minder meldingen die te maken hadden met werk. Corona zorgde voor een grote verandering.

Een goede buur...

De trend was al langer zichtbaar: de samenleving verhardt. Corona maakte de lontjes nog een stukje korter. We gingen veel meer klussen en verbouwen. Maar moesten ook verplicht thuiswerken. Door deze combinatie werd burenlawaai een groeiende bron van ergernis. Ook bomen, woekerende tuinen en vernieling zorgden voor bonje met de buren.

Verhalen uit de praktijk

De Juridische Barometer brengt de belangrijkste juridische trends en ontwikkelingen van 2020 haarscherp in beeld. Lees ook de verhalen uit de praktijk. We zijn intussen een jaar verder en de corona-crisis is nog steeds niet voorbij.

Hulp van professionals

Een goede rechtsbijstandverzekering is zeker in coronatijd iets om bij stil te staan. Want een juridisch probleem? Het kan iedereen zomaar overkomen. Grote of kleine conflicten: fijn als u dan op professionele hulp kunt rekenen. Een prettige gedachte in een onzekere tijd.