Vakantie
Vakantie

Festivaltips: de do’s en don’ts

De zomer is weer de tijd van festivals. Goede muziek, lekker eten en gezellige mensen. De perfecte combinatie. Met onze tips wordt een festival een nóg groter feest!

  • 27 mei 2019
  • 2 minuten
  • 0

Festivaltips

Zo wordt het een nóg leuker feestje!

1

Een goede kampeerplek

“Lekker dicht bij de wc’s! Dat is handig als ik ’s nachts moet plassen.” Dat dacht ik heel naïef toen ik vorig jaar op Pinkpop een kampeerplek dicht bij de chemische toilettenrij kreeg. Daar dacht ik wel anders over toen ’s ochtends om 5 uur de plaatselijke reinigingsdienst de toiletten kwam schoonmaken.
2

Zo herken ik mijn tent

Mijn kleine tentje is niet erg opvallend. Zeker niet als er een heel veld vol staat met deze standaard exemplaren. Daarom versier ik mijn tent altijd met een leuke vlag, slingers of lampionnen. Helemaal handig: plak ‘glow-in-the-dark’ stickers op de tent. Dan is de zoektocht ‘s nachts een makkie! 
3

Houd de box koel

Een koelbox gaat altijd mee. Ik hoef dan niet meer alles ter plekke te kopen. Bovendien bespaar ik ruimte door plastic waterflesjes thuis in te vriezen. Zo heb ik koelelementen én koud water in mijn koelbox!
4

Load up die ’line-up’ 

Het is soms een heel gepuzzel om mijn favoriete bandjes te zien. Ik zet daarom het zogenoemde blokkenschema op mijn telefoon. En bepaal van tevoren wat ik allemaal wil zien.
5

Ik maak een groepsapp

Iedereen die meegaat, doet mee in de groepsapp. Even verdwaald? Dan maken we makkelijk contact met elkaar. Later delen we onze foto’s en filmpjes in de app. Nog even nagenieten!
6

Mijn kluisje gaat op de foto

De meeste festivals verhuren kluisjes. Ik stop er alle spullen in die ik niet direct nodig heb. Ik maak een foto van mijn kluisjesnummer. En zet de code ook in mijn telefoon. Zo kan niemand bij mijn spullen.
7

Ik ben zuinig op mijn telefoonverbruik

Ik gebruik mijn telefoon alleen als het nodig is. Dus berichtjes op social media plaats ik wel weer als ik thuis ben. En ik zet mijn schermverlichting laag. Dat bespaart energie. Ook maak ik mijn telefoon van tevoren zoveel mogelijk leeg. Dus alle foto’s sla ik op in ‘the cloud’. Ik heb dan weer voldoende ruimte om nieuwe foto’s te maken. 
8

Tijd om te douchen

Er staan altijd lange rijen voor de douches. Ik kies daarom een tijd waarop het niet zo druk is. Heel vroeg opstaan dus! Of ik ga ’s middags even terug naar de camping. Iedereen is dan toch op het festivalterrein. Sssst, niet verder vertellen… Anders wordt het toch nog heel druk! 
9

Een korte broek tegen de regen

Wordt het een regenachtige dag? Dan trek ik een korte broek aan. Het klinkt misschien raar. Maar een natte lange broek, droogt niet snel. En heb ik het de hele dag koud. Met een korte broek heb ik daar niet zo snel last van.
Vrienden maken foto's op een festival

Lees meer over festivals

Wat is handig om mee te nemen naar een festival? Bekijk mijn lijstje van vergeten dingen. Of lees hoe een annuleringsverzekering ook handig kan zijn voor een gekocht festivalkaartje.

Speciaal aanbevolen

Lees de tips van anderen

Wat moet ik wel en niet doen op een festival? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe vaker ik ga, hoe meer handigheidjes ik ontdek. Ga dus van tevoren op zoek naar handige tips. Maar begin eerst maar eens met mijn lijstje.

Blije vrouw bij een festivalconcert