Vakantie
Vakantie

Festivaltips: de do’s en don’ts

De zomer is weer de tijd van festivals. Goede muziek, lekker eten en gezellige mensen. De perfecte combinatie. Met onze tips wordt een festival een nóg groter feest!

  • 27 mei 2019
  • 2 minuten
  • 0

Festivaltips

Zo wordt het een nóg leuker feestje!

1

Een goede kampeerplek

Lekker dicht bij de wc's! Dat is handig als u 's nachts moet plassen. U kiest voor een kampeerplek dicht bij de chemische toilettenrij . Maar wat als 's ochtends om 5 uur de plaatselijke reinigingsdienst de toiletten komt schoonmaken?


2

Zo herkent u uw tent

Uw kleine tentje is niet erg opvallend. Zeker niet als er een heel veld vol staat met deze standaard exemplaren. Versier daarom uw tent altijd met een leuke vlag, slingers of lampionnen. Helemaal handig: plak glow-in-the-dark-stickers op de tent. Dan is de zoektocht 's nachts een makkie!

3

Houd de box koel

Een koelbox is makkelijk mee te nemen. U hoeft dan niet meer alles ter plekke te kopen. Bovendien bespaart u ruimte door plastic waterflesjes thuis in te vriezen. Zo heeft u koelelementen én koud water in uw koelbox!

4

Load up die 'line-up' 

Het is soms een heel gepuzzel om uw favoriete bandjes te zien. Zet daarom het zogenoemde blokkenschema op mijn telefoon. En bepaal van tevoren wat u allemaal wilt zien.

5

Maak een groepsapp

Iedereen die meegaat, doet mee in de groepsapp. Even verdwaald? Dan maakt u makkelijk contact met elkaar. Later deelt u uw foto's en filmpjes in de app. Nog even nagenieten!

6

Uw kluisje gaat op de foto

De meeste festivals verhuren kluisjes. Stop er alle spullen in die u niet direct nodig heeft. Maak een foto van het kluisjesnummer. En zet de code ook in uw telefoon. Zo kan niemand bij de spullen.

7

Zuinig op het telefoonverbruik

Gebruik uw telefoon alleen als het nodig is. Dus berichtjes op social media plaatst u wel weer als u thuis bent. En zet uw schermverlichting laag. Dat bespaart energie. Maak uw telefoon van tevoren zo veel mogelijk leeg. U heeft dan weer voldoende ruimte om nieuwe foto's te maken.

8

Tijd om te douchen

Er staan altijd lange rijen voor de douches. Kies daarom een tijd waarop het niet zo druk is. Heel vroeg opstaan dus! Of ga 's middags even terug naar de camping. Iedereen is dan toch op het festivalterrein. Sssst, niet verder vertellen… Anders wordt het toch nog heel druk!

9

Een korte broek tegen de regen

Wordt het een regenachtige dag? Trek dan een korte broek aan. Het klinkt misschien raar. Maar een natte lange broek, droogt niet snel. En u heeft het de hele dag koud. Met een korte broek heeft u daar soms niet zo snel last van.

Vrienden maken foto's op een festival

Lees meer over festivals

Wat is handig om mee te nemen naar een festival? Bekijk het lijstje van vergeten dingen. Of lees hoe een annuleringsverzekering ook handig kan zijn voor een gekocht festivalkaartje.

Speciaal aanbevolen

Lees de tips van anderen

Wat moet ik wel en niet doen op een festival? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe vaker ik ga, hoe meer handigheidjes ik ontdek. Ga dus van tevoren op zoek naar handige tips. Maar begin eerst maar eens met mijn lijstje.

Blije vrouw bij een festivalconcert