Vakantie
Vakantie

Wat haalt u deze lente van stal?

Ruik eens: het voorjaar zit in de lucht. Het is lente, we gaan weer naar buiten. Lekker het eerste toertochtje op de motor. Of gezellig een weekend proefkamperen met de caravan. Maar wat horen we daar voor boegeroep? 

  • 12 feb 2018
  • 2 minuten
  • 0

De lente is in aantocht

Op 1 maart is de meteorologische lente begonnen. De officiële (astronomische) lente start dit jaar op 20 maart 2018. Om 17.15 uur om precies te zijn. Niet alleen motoren, caravans en campers gaan rond deze tijd massaal van stal.

Lente: dance, dance, dance

De 1e lentedag is ook goed nieuws voor de koeien. Zeg maar rustig een feestje. Want zij mogen dan voor het eerst weer de groene, grazige weide in. En dat gaat elk jaar samen met vrolijk geloei en bijzondere danspasjes. Bij de gevlekte dames gaan soms alle hoeven van de vloer. De koeiendans is door de verrassende 'moves’ een bijzonder schouwspel voor jong en oud.

Aandacht voor 1e lentedag

De charme van de opening van het weideseizoen wordt intussen meer en meer omarmd door publiek en media. Zo zijn er boeren die deze dag gastvrij hun staldeuren openen voor bezoekers. En zuivelproducent Campina organiseert al jaren een evenement op deze 1e lentedag.

Laatste artikelen

Gevarendriehoek op de weg

Op vakantie met de auto: wat gaat mee?

Lees meer

Ga eens de boer op

Wilt u deze start van het boerenseizoen ook eens van dichtbij meemaken? Kijk dan eens rond of er binnenkort zo’n rood- of zwartbonte danceparty bij u in de buurt is. Zo niet, bekijk dan dit filmpje. Ook dan komt u vast in een uitgelaten lentestemming.

Blije mensen
Ben

Geschreven door:

Ben