Tips voor uw vakantie

Door deze tips gaat u goed voorbereid op vakantie.

Gaat u de grens over voor uw vakantie? Dan is het goed om even te kijken welke maatregelen er gelden op uw bestemming. Dat kan bijvoorbeeld op deze 2 plekken:

  • Op de website van nederlandwereldwijd.nl leest u per land veelgestelde vragen over de coronamaatregelen.
  • Het reisadvies voor uw (mogelijke) bestemming, checkt u via Buitenlandse Zaken. Er is ook een handige Reisapp. U kunt zich aanmelden voor de 24/7 informatiedienst. Zo weet u direct of er veranderingen zijn in de veiligheidssituatie in uw vakantieland.

Of u nu in Nederland of in het buitenland op vakantie gaat, vergeet niet uw reisverzekering te checken. Wilt u weten wat er anders is door corona? Kijk op de website van uw verzekeraar. Bij Centraal Beheer hebben we de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Stel, u bent op vakantie en op uw bestemming worden mensen ziek door corona. Of u krijgt zelf klachten. Wat is dan verzekerd?

  • Moet u in quarantaine op uw bestemming? Meestal vergoeden reisverzekeringen geen kosten als u niet zelf ziek bent. Bent u zelf ziek? Dan krijgt u de terugreiskosten en extraverblijfkosten vergoed.
  • Denk bij een vakantie naar het buitenland aan een dekking heeft voor Medische kosten. Zonder deze dekking krijgt u alleen de medische kosten tot het Nederlandse tarief vergoed.
  • De niet genoten vakantiedagen krijgt u alleen vergoed als u ook een annuleringsverzekering heeft.

We hebben voor u uitgebreid op een rijtje gezet hoe het werkt bij Centraal Beheer.

Een autovakantie is favoriet dit jaar. Heeft u de auto afgelopen maanden minder gebruikt, omdat u veel thuis werkte? Doe voor vertrek de vakantiecheck voor uw auto. Heeft u pechhulp voor uw auto verzekerd? Kijk dan of er veranderingen zijn in wat verzekerd is door corona.

Vergeet niet uw reisverzekering te checken