Zomervakantie 2020: net even anders

De zomervakantie van 2020 zullen we niet snel vergeten. We zijn even echt vrij na thuiswerken, extra werken en thuisonderwijs. 

Vakantie 7 jul 2020 3 minuten

Uit of thuis

Dit jaar gaat 56% van de Nederlanders op vakantie. Wat zijn uw plannen? Gaat u weg in binnen- of buitenland? Gebruik dan deze tips. Fijne vakantie!

Zomervakantie in eigen land

In Nederland is genoeg te beleven. Campings, hotels en attracties hebben zich aangepast aan de nieuwe afspraken door corona. U kunt veilig op pad. Bekijk alvast wat leuke uitstapjes.

Tips voor uw vakantie

Door deze tips gaat u goed voorbereid op vakantie.

Gaat u de grens over voor uw vakantie? Dan is het goed om even te kijken welke maatregelen er gelden op uw bestemming. Dat kan bijvoorbeeld op deze 2 plekken:

  • Op de website van nederlandwereldwijd.nl leest u per land veelgestelde vragen over de coronamaatregelen.
  • Het reisadvies voor uw (mogelijke) bestemming, checkt u via Buitenlandse Zaken. Er is ook een handige Reisapp. U kunt zich aanmelden voor de 24/7 informatiedienst. Zo weet u direct of er veranderingen zijn in de veiligheidssituatie in uw vakantieland.

Of u nu in Nederland of in het buitenland op vakantie gaat, vergeet niet uw reisverzekering te checken. Wilt u weten wat er anders is door corona? Kijk op de website van uw verzekeraar. Bij Centraal Beheer hebben we de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Stel, u bent op vakantie en op uw bestemming worden mensen ziek door corona. Of u krijgt zelf klachten. Wat is dan verzekerd?

  • Moet u in quarantaine op uw bestemming? Meestal vergoeden reisverzekeringen geen kosten als u niet zelf ziek bent. Bent u zelf ziek? Dan krijgt u de terugreiskosten en extraverblijfkosten vergoed.
  • Denk bij een vakantie naar het buitenland aan een dekking heeft voor Medische kosten. Zonder deze dekking krijgt u alleen de medische kosten tot het Nederlandse tarief vergoed.
  • De niet genoten vakantiedagen krijgt u alleen vergoed als u ook een annuleringsverzekering heeft.

We hebben voor u uitgebreid op een rijtje gezet hoe het werkt bij Centraal Beheer.

Een autovakantie is favoriet dit jaar. Heeft u de auto afgelopen maanden minder gebruikt, omdat u veel thuis werkte? Doe voor vertrek de vakantiecheck voor uw auto. Heeft u pechhulp voor uw auto verzekerd? Kijk dan of er veranderingen zijn in wat verzekerd is door corona.

Vergeet niet uw reisverzekering te checken

Controleer ook uw caravan

De vakantiecheck voor uw auto gedaan? Dan is nu de caravan aan de beurt. Zeker als hij maar 1 keer per jaar 'van stal' komt. Door het vele stilstaan slijten de banden harder. Dat klinkt gek, maar het is toch waar. Dus gaat u wat kilometers maken: check de banden.

Last minute boeken?

Misschien heeft u nog even gewacht met het boeken van uw vakantie. Waar moet u op letten als u dat nog gaat doen? Ook daar hebben we tips voor. En blijft u uiteindelijk toch lekker thuis? Met deze 5 virtuele uitstapjes vermaakt u zich (en de kinderen) wel!