Monteur onder auto

Vakantiecheck voor uw auto

Gaat u deze zomer met de auto op vakantie? Dan wilt u voorkomen dat de rode lampjes gaan branden. Laat voordat u vertrekt een vakantiecheck uitvoeren bij uw garage. Zo verkleint u de kans op pech. Wel zo'n fijn gevoel.

Checklist voor uw auto

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Lekker 3 weken door Italië, Frankrijk of een ander land reizen. Vooraf maakt u een checklist, zodat u niets vergeet. Maar doet u dat ook voor uw auto? Door uw auto te checken op een aantal punten kunt u pech voorkomen.

Vakantiecheck door garage

Een vakantiecheck bestaat vaak uit 5 onderdelen: banden, vloeistof, remmen, airco en accu. U kunt uw auto zelf controleren. Of breng hem weg als u een grondige check wilt laten doen. Doe dit zo'n 2 weken voor uw vakantie. Dan heeft u of de garage nog ruim de tijd om eventuele reparaties te doen.

Vakantiecheck voor uw auto

Wat kunt u zelf doen?
Controleer allereerst de banden. Hoe is de spanning en het profiel? Zijn ze goed uitgelijnd en niet schuin afgesleten? Vergeet ook niet een reservewiel plus het bijbehorende gereedschap mee te nemen. Vaak zit het reservewiel standaard in de auto. In de kofferbak, achter of onder de auto. 
Gebeurt er iets onderweg? Zorg dan voor uw veiligheid. Neem veiligheidshesjes mee, de gevarendriehoek, een verbanddoos en eventueel een brandblusser. Zorg ook altijd voor een noodhamer in de auto. Lees in 'Op vakantie met de auto: wat gaat mee?' wat u in andere vakantielanden verplicht moet meenemen.
Check voordat u gaat alle vloeistoffen. Is het oliepeil voldoende? Heeft u genoeg ruitenwisservloeistof en koelvloeistof? Wilt u extra goed voorbereid zijn, dan kunt u dit ook als reserve meenemen. Ook handig om mee te nemen zijn een reservesleutel en lampjes. 
Controleer of u de juiste papieren in de auto heeft liggen. Heeft u een groene kaart nodig voor uw vakantieland of de landen waar u doorheen rijdt? En hoe zit het met stickers zoals die voor een milieuzone of een vignet?

Als u toch pech krijgt

Met een vakantiecheck doet u er alles aan om autopech te voorkomen. Gebeurt het toch? Dan is het fijn om van tevoren te weten wat u kunt doen. En hoe reparatie of vervangend vervoer geregeld is. Bij Centraal Beheer kunt u pechhulp verzekeren met Pechhulp Nederland en Pechhulp buitenland.

Geen verzekering wel hulp 

Wilt u geen verzekering voor pechhulp, maar wel verzekerd zijn van hulp? Download dan onze RoadGuard App. U betaalt alleen voor de hulp die u krijgt. Wat u ook kiest en waar u ook bent, onze Alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. Zo weet u zeker dat u niet lang stil staat tijdens uw vakantie.