Man werkt thuis achter laptop

Zorg voor de vitaliteit van uw medewerkers

Voorkomen is beter dan genezen. Het is dus goed om extra aandacht te geven aan de vitaliteit van uw personeel. Wilt u de kans op langdurig ziekteverzuim verkleinen? De volgende 7 tips helpen u op weg.

Zakelijk 3 mei 2017 3 minuten

1. Bied gezonde voeding aan

Bedrijfscatering geeft u de mogelijkheid om medewerkers gezonde voeding aan te bieden. Natuurlijk is iedereen zelf verantwoordelijk voor wat hij of zij eet. Maar op deze manier kunt u in ieder geval een gezond leefpatroon ondersteunen.

2. Zorg voor een goede hygiëne

Om de verspreiding van ongewenste bacteriën tegen te houden, is een goede hygiëne erg belangrijk. Houd u aan de regels en voorkom dat 1 werknemer de rest van het personeel aansteekt.

3. Blijf in beweging

Voldoende beweging is nodig voor een gezond lichaam en voor een frisse geest. Investeren in lichaamsbeweging hoeft niet moeilijk te zijn, maar levert wel voordelen voor de vitaliteit van uw medewerkers op.

4. Zorg voor frisse lucht

Te vaak zitten medewerkers de hele dag binnen en missen ze de gezonde vitaminen van de dag. Door uw personeel aan te moedigen lekker eens naar buiten te gaan krijgt u frissere en scherpere medewerkers.

5. Geef aandacht aan de mentale gezondheid

Een burn-out of een depressie kan iedereen overkomen. Het is belangrijk om psychische klachten niet te lang te negeren en zo personeelsuitval te voorkomen.

6. Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat uw personeel op de hoogte is van de veiligheidsvoorschriften. Dit doet u door hier regelmatig aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld door regelmatig een training te geven en uw medewerkers voor te lichten. Vergeet ook niet om regelmatig de veiligheidsvoorschriften te laten checken. En u goed te verzekeren tegen ongevallen. Lees ook: veiligheid op de werkvloer.

7. Verzuimverzekering

Het kan natuurlijk gebeuren dat één van uw medewerkers een griepje oploopt. Lastiger wordt het als dit verandert in ziekteverzuim voor een langere periode. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent. Bijvoorbeeld met onze verzuimverzekering. Lees ook meer over de rechten en plichten. Bekijk de wetgeving op het gebied van verzuimen.