Man in auto

Een bedrijfsauto leasen of kopen?

Uw bedrijf groeit. Klanten zitten niet alleen in de regio. Want u doet inmiddels zaken door het hele land. Een bedrijfsauto is dan geen overbodige luxe. Leaset u deze? Of kunt u beter een auto kopen?

Zakelijk 3 apr 2018 3 minuten

Er zijn voordelen en nadelen

De keuze tussen leasen en kopen hangt af van uw persoonlijke situatie. En van wat u belangrijk vindt. Welk bedrag heeft u bijvoorbeeld beschikbaar? En regelt u het liefst alles zelf? Of houdt u van gemak en besteedt u het liefst alles uit?

Een bedrijfsauto kopen

Heeft u voldoende geld beschikbaar? Dan kunt u een auto kopen. Het voordeel is dat u niet vast zit aan een langlopend leasecontract. En de meeste autokosten zijn aftrekbaar van de belasting. Nadeel is dat u zelf het onderhoud, reparatie, de verzekering en wegenbelasting betaalt. Dat is veel geregel. En bij onverwachte pech of schade kunnen de kosten flink oplopen. 

Een bedrijfsauto leasen

Als u leaset betaalt u een vast leasebedrag per maand. Het voordeel is dat u in een nieuwe auto rijdt. En veel kosten vallen onder het leasecontract. En is er iets met uw auto? Dan regelt de leasemaatschappij alles voor u. Een nadeel is dat u voor langere tijd aan een contract vast zit. Ook mag u maar een maximaal aantal kilometers rijden. Als u daar boven komt moet u bijbetalen. 
Auto op de weg

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten waar u rekening mee moet houden bij een auto van de zaak? Vraag dan nu gratis het e-book ‘Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden’ aan bij Centraal Beheer. Daarin vindt u alle informatie overzichtelijk op een rijtje.