Zakelijk
Zakelijk

Een bedrijfsauto leasen of kopen?

Uw bedrijf groeit. Klanten zitten niet alleen in de regio. Want u doet inmiddels zaken door het hele land. Een bedrijfsauto is dan geen overbodige luxe. Leaset u deze? Of kunt u beter een auto kopen?

  • 3 apr 2018
  • 3 minuten
  • 0

Er zijn voordelen en nadelen

De keuze tussen leasen en kopen hangt af van uw persoonlijke situatie. En van wat u belangrijk vindt. Welk bedrag heeft u bijvoorbeeld beschikbaar? En regelt u het liefst alles zelf? Of houdt u van gemak en besteedt u het liefst alles uit?

Een bedrijfsauto kopen

Heeft u voldoende geld beschikbaar? Dan kunt u een auto kopen. Het voordeel is dat u niet vast zit aan een langlopend leasecontract. En de meeste autokosten zijn aftrekbaar van de belasting. Nadeel is dat u zelf het onderhoud, reparatie, de verzekering en wegenbelasting betaalt. Dat is veel geregel. En bij onverwachte pech of schade kunnen de kosten flink oplopen. 

Een bedrijfsauto leasen

Als u leaset betaalt u een vast leasebedrag per maand. Het voordeel is dat u in een nieuwe auto rijdt. En veel kosten vallen onder het leasecontract. En is er iets met uw auto? Dan regelt de leasemaatschappij alles voor u. Een nadeel is dat u voor langere tijd aan een contract vast zit. Ook mag u maar een maximaal aantal kilometers rijden. Als u daar boven komt moet u bijbetalen. 

Laatste artikelen

Verandert uw bedrijf? Check uw AVB-verzekering

Verandert uw bedrijf? Check uw AVB-verzekering

Lees meer
contactloos betalen

De voordelen van contactloos betalen 

Lees meer
Man op kantoor aan het telefoneren

Dit bedrijf gaat ver voor fitte medewerkers

Lees meer
Auto op de weg

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten waar u rekening mee moet houden bij een auto van de zaak? Vraag dan nu gratis het e-book ‘Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden’ aan bij Centraal Beheer. Daarin vindt u alle informatie overzichtelijk op een rijtje.