Hoe beleggen we uw geld? 

Meer over ons verantwoord beleggingsbeleid

Bij Centraal Beheer kunt u beleggen zonder dat u er omkijken naar heeft. Met Gemaksbeleggen of met Fondsbeleggen. Achmea Investment Management (Achmea IM) beheert de beleggingsfondsen. Een flinke club van experts die de beurs van minuut tot minuut volgt. Achmea IM beheert voor ruim € 140 miljard aan beleggingen.

Achmea IM beseft heel goed dat er belegd wordt met geld van anderen. Met dat geld zet Achmea IM zich in om de wereld een beetje beter te maken. Ze kijkt verder dan alleen het hoogste rendement. Achmea IM omarmt een aantal internationale afspraken op het gebied van duurzaamheid. Zoals het VN Global Compact. En ze kijkt goed of beleggingen voldoen aan de eisen voor milieu, maatschappij en goed bestuur. Alle afspraken staan in het verantwoord beleggingsbeleid van Achmea IM.

Achmea IM belegt niet in bedrijven die meer dan 30% van hun omzet krijgen uit kolen of teerzandolie. Ook tabaksproducenten vindt u niet in de Achmea IM (mix)fondsen. Verder belegt zij ook niet in bedrijven die (kern)wapens maken. Wilt u precies weten waarin u via Centraal Beheer en Achmea IM niet belegt? Bekijk de actuele uitsluitingslijst.

Gelukkig hebben we met het geld dat we beleggen ook invloed op een leefbare wereld. Daarom stimuleren we duurzame ontwikkelingen en oplossingen. Voor nu en voor de volgende generaties. Dit doen we op verschillende manieren:

-We kijken of landen en organisaties, waarin we beleggen, aan ons beleggingsbeleid voldoen. Zorgt een bedrijf bijvoorbeeld goed voor het klimaat en voor de medewerkers?
-We blijven duurzaamheid op de agenda zetten. We praten vaak met bedrijven over hoe maatschappelijk verantwoord ze ondernemen. En hoe zij dit kunnen verbeteren. We gebruiken onze stem op aandeelhoudersvergaderingen om invloed uit te oefenen.

Verantwoord beleggen gaat bij ons verder dan alleen goed beleid. We vinden het ook belangrijk open te zijn over wat we doen. We delen onze resultaten. En werken ze elk halfjaar bij. In onze fondsupdates staan de laatste rendementen van onze fondsen. Daarin leggen onze fondsbeheerders ook de belangrijkste ontwikkelingen uit die invloed hebben op de rendementen.