hond man vrouw

Boris heeft brokken gemaakt. Wat nu?

Uit de mand Boris! Tijd voor je rondje. Boris zit keurig aan de riem. Ineens schrikt hij van een hardloper en maakt een sprong opzij. Gelukkig blijft het bij een struikelpartij. Alleen de smartphone van de hardloper ligt in stukken op straat. 

Onderweg 24 mrt 2022 2 minuten

Schade veroorzaakt bij een ander

Als baasje bent u verantwoordelijk voor wat uw huisdier uitspookt. Stel uw kat hangt in het gordijn van de buurvrouw. Of uw hond kwispelt een kop koffie van tafel. Uitgerekend op het nieuwe vloerkleed bij uw vriendin. Of hij laat, net als Boris, een hardloper strui­kelen. Dat zijn vervelende dingen die zomaar kunnen gebeuren. Toch zijn eventuele kosten die daaruit voortkomen voor uw rekening. Maar geen paniek. Met een aansprakelijkheidsverzekering is uw lieve huisdier gewoon meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering huisdieren

Ook al is uw hond nog zo lief, zelfs een goed opgevoed huisdier kan schade veroorzaken bij een ander. Als eigenaar bent u dan aansprakelijk. Ook voor het vergoeden van mogelijke schade. Gelukkig kunt u zich tegen die kosten verzekeren.

hond

Boris breekt een poot 

Wat als Boris zichzelf had bezeerd? Voor de zorgkosten van uw huisdier bestaat een huisdierenverzekering. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over die kosten en kunt u onbezorgd de hond uitlaten. De zorgkosten voor uw hond of kat kunt u bijvoorbeeld verzekeren bij Petplan, de HEMA dierenverzekering of Reaal Dier & Zorg. Naast honden en katten kunt u bij Petplan ook terecht voor een zorgverzekering voor uw konijn en papegaai.

Anne

Geschreven door:

Anne