Geldzaken

Beleggen eng? Focus op de lange termijn

Geldzaken

Onzekerheid hoort bij beleggen. Laat u zich hierdoor niet afschrikken. Met de juiste aanpak vergroot u de kans op een positief rendement. Onze experts geven tips.

8 okt 2019
2 minuten

De rust bewaren

Beleggen vereist een beetje moed. Eén van de grootste geheimen van beleggen is het bewaren van rust. Oók wanneer de kranten volstaan met slecht nieuws en de koersen dalen. Het is begrijpelijk dat u dan direct wilt verkopen. In het algemeen is dat niet zo verstandig. Vaak blijkt de daling maar tijdelijk.

Een plan voor de lange termijn

Het bewaren van uw rust gaat een stuk makkelijker als u een plan maakt voor de lange termijn. Gaat het wat minder? Dan heeft u de tijd om te wachten tot de koers weer aantrekt. Focus dus niet op morgen. Maak een plan voor minstens 10 jaar. Wat de kranten vandaag schrijven, zijn we over 10 jaar allang vergeten.

Spreiden van risico's

Er is nóg een manier: het spreiden van beleggingen. Bijvoorbeeld over verschillende fondsen of aankoopmomenten. Door elke maand een kleiner bedrag in te leggen, beperkt u bijvoorbeeld uw risico’s. Hoe waterdicht uw plan ook is: beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee.

Beleggen iets voor u?

Heeft u geld dat u een tijdje opzij kunt zetten? Dan is beleggen mogelijk iets voor u. Bij Centraal Beheer maken we beleggen makkelijk. Ontdek hoe eenvoudig beleggen kan zijn.

Aart Jeroen tips beleggen