Onderweg
Onderweg

Welke leeftijd wordt vaker aangereden?

Jongeren en ouderen lopen meer risico in het verkeer dan mensen met een andere leeftijd. Dit zegt het Verbond van Verzekeraars. Worden ze dan ook vaker aangereden? Nee, dat niet. Bekijk wat de kans is dat u aangereden wordt.

  • 1 jun 2018
  • 3 minuten
  • 0

Bekijk de leeftijden

Welke leeftijd wordt het meest aangereden? Dat zochten we uit. We verdeelden alle autorijders in 4 groepen: 18-29 jaar, 30-45, 46-65 en 65+. Daarna bekeken we hoe groot deze groepen zijn. En tot slot hoeveel mensen uit deze groepen aangereden zijn. Dit maken we duidelijk in percentages.

Leeftijden waarop aanrijdingen gebeuren

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer
Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer

65-plussers rijden minder

Waarom wordt de ene groep vaker aangereden dan de andere? Dat hangt van veel factoren af. 65-plussers rijden bijvoorbeeld minder kilometers dan de andere groepen. Dit verkleint de kans dat zij aangereden worden.

Later op pad is veiliger

Ongelukken gebeuren vaker als het druk op de weg is. Zeker in de bebouwde kom. Dat is vaak rond de spits. De meeste 65-plussers gaan meestal niet vroeg op pad voor werk of andere zaken. Daardoor zijn ze minder op de weg als het druk is. En worden ze minder aangereden.

Doe de kentekencheck

In de afbeelding ziet u hoe groot de kans is dat u aangereden wordt. En anderen van uw leeftijd. Bent u benieuwd of zij net zo'n auto als u hebben? Doe dan de Kentekencheck, die we samen met onze partner Finnik aanbieden.

Bekijk het rapport

Als u uw kenteken checkt, ziet u het kentekenrapport. Dit rapport geeft onder meer informatie over de snelheid van uw auto. Over reparaties die veel voorkomen. En over hoeveel auto’s er in uw kleur rondrijden. Wist u dat sommige kleuren vaker worden aangereden dan andere?