Studente tussen de verhuisspullen

Waarvoor moeten studenten verzekerd zijn?

Gaat uw dochter of zoon studeren? Of misschien wel op zichzelf wonen? Dan moet er veel geregeld worden. Verzekeringen bijvoorbeeld. Zo is een basis zorgverzekering verplicht. En zijn andere verzekeringen weer handig om te hebben.

Thuis 13 jul 2017 2 minuten

Een inboedelverzekering verzekert spullen

Woont uw zoon of dochter op zichzelf? Dan is het slim om een inboedelverzekering voor studenten te hebben. Zo zijn de spullen in de kamer goed verzekerd bij bijvoorbeeld schade, diefstal, inbraak en vernieling. Denk aan de bank, televisie, smartphone of laptop.

Een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar wel heel goed om te hebben. Veroorzaakt uw kind schade aan (spullen van) anderen? Dan kan hij of zij hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Bijvoorbeeld als uw kind per ongeluk spullen van iemand anders beschadigt. Of als iemand gewond raakt. Een schadeclaim kan dan hoog oplopen. Is uw kind al via uw Aansprakelijkheidsverzekering verzekerd? Dan is een aparte verzekering niet nodig. Want uw Aansprakelijkheidsverzekering geldt ook voor uitwonende studerende kinderen.

Basis zorgverzekering

In de maand dat uw zoon of dochter 18 wordt moet hij of zij gaan betalen voor de zorgverzekering. De basisverzekering is verplicht. Deze verzekering vergoedt de belangrijkste zorg. Zoals de huisarts, het ziekenhuis en medicijnen. Een aanvullende verzekering kan handig zijn voor bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut. Veel verzekeraars geven studenten aantrekkelijke kortingen. Zo wil ook ons zusterbedrijf Zilveren Kruis de zorg voor studenten betaalbaar houden.

Studente tussen verhuisspullen, checkt haar mobiel